Dragnea îl trimite în banca lui pe Daniel Constantin: Cota unica nu exista. Nu se discuta lucrurile astea in public...

"Cota unica nu exista acum in Romania, domnisoara. Nu exista. Cota unica inseamna 16% la tot. Nu exista asa ceva".

Dragnea îl trimite în banca lui pe Daniel Constantin: Cota unica nu exista. Nu se discuta lucrurile astea in public...

Dupa ce vicepremierul Daniel Constantin a agitat opinia publica, facand declaratii despre impozitarea suplimentara a veniturilor si o eventuala revenire la cota progresiva, in replica, Liviu Dragnea l-a trimis in banca lui la Mediu.

Constantin spusese ca Guvernul are in plan sa introduca impozitarea in functie de marimea venitului, ceea ce ar echivala practic cu revenirea la cota progresiva (scoasa din Codul Fiscal in 2005, de Guvernul Tariceanu al Aliantei DA).

"Este o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare in functie de venituri. Este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv. (...) Cota unica ramane, dar sunt si alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua in calcul", a declarat Constantin, duminica, la Digi 24.

In schimb, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus luni ca, in acest moment, in Romania nu exista oricum cota unica de impozitare: "Cota unica nu exista acum in Romania, domnisoara. Nu exista. Cota unica inseamna 16% la tot. Nu exista asa ceva".

"Noi am spus in campania electorala ca impozitul pe venit sub 2.000 de lei va scadea la 0% - ceea ce romanii au votat; peste 2.000 de lei se va duce la 10% - ceea ce romanii au votat, si asa se va intampla. Unde e problema?", a adaugat Dragnea, citat de Ziare.com.

La intrebarea daca salariile foarte mari vor fi supraimpozitate, presedintele Camerei Deputatilor a evitat un raspuns clar: "Tot ce este trecut in programul de guvernare - nimic in plus, nimic in minus. Restul sunt discutii politice ale unor colegi care poate ar trebui sa se ocupe acum, in aceste luni, de respectarea calendarului care a fost votat in campania electorala".

Cat despre declaratiile ministrului Constantin, Dragnea a replicat: "Domnul Daniel Constantin ar trebui sa vorbeasca despre problemele de la Ministerul Mediului. Asta are ca si tema in Guvern (...) In rest, nu se discuta lucrurile astea in public pana cand, in cadrul coalitei guvernamentale, impreuna cu primul-ministru si cu ministrul de Finante, vom discuta".

"O alta informatie pe care i-o dau domnului viceprim-ministru Daniel Constantin este ca ceea ce este trecut in programul de guvernare asta se va implementa in astia 4 ani de zile", a conchis Dragnea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...