Dacă pentru încasările aferente lunii decembrie municipalităţii botoşănene i-au revenit 6,5 milioane de lei, pentru cele din luna februarie suma s-a redus la mai puţin de jumătate, respectiv 3,2 milioane de lei.
Acest lucru afectează bugetul local, diferenţa totală faţă de anul trecut fiind de 16 milioane de lei. Speranţa pentru ameliorarea situaţiei vine de la majorările salariale din domeniul sănătăţii şi al educaţiei, ce va duce la încăsări mai mari de impozite.
"Este prima lună în care aplicăm acea reducere de la 16% la 10%, lucru despre care am spus încă de anul trecut că va fi crâncen. Am încasat mai puţin de jumătate, adeverindu-se nişte calcule matematice pe care le-am făcut şi le-am făcut mai optimist. În consecinţă, nu o să avem bani la buget. Ne lipsesc 16 milioane de lei la buget, s-ar părea că ne vor lipsi mai mult. Influenţa creşterilor salariale din martie o vom vedea în aprilie-mai. Este clar, puţin personal angajat la nivel de municipiu, drept urmare impozit pe venit mai puţin. Noi am croit bugetul pe sumele date de Finanţe, în urma unei simulări. Nici nu aveam voie să depăşim nici o formulă din ce ne-au dat ei. Dacă va merge aşa trendul vom cere fonduri pentru cel puţin la sumele calculate în simulări. Eu sper ca din ce lucrăm noi, din orice loc al potenţialului nostru, să ne încadrăm. Munca noastră este una, oricât am face, dar oricât am face dacă din această parte pleacă jumătate este greu", a declarat Cătălin Flutur.