Agenţii de poliţie, încadraţi pe salarii maxime sub cele ale bucătarilor debutanţi, în noua lege a salarizării

Salariile maxime de încadrare ale agenţilor şi multor ofiţeri din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională sunt mai mici decât cele ale brancardierilor, bucătarilor şi şoferilor debutanţi, în proiectul de Lege-Cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, elaborat de Ministerul Muncii, ne-a spus Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA.  

Agenţii de poliţie, încadraţi pe salarii maxime sub cele ale bucătarilor debutanţi, în noua lege a salarizării

Potrivit Economica.net, proiectul de lege privind salarizarea unitată - elaborat de Ministerul Muncii - a fost prezentat pe 28 noiembrie, de Ministerul Muncii în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Dacă va fi adoptată în actuala formă, legea va intra în vigoare la 1 iulie 2017 şi se va aplica etapizat.

Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA, a explicat pentru ECONOMICA.NET care sunt cele mai mari probleme ale proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor.

La o minimă trecere în revistă a anexelor, la familia ocupaţională apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, anexa VII, funcţionarii publici cu statut special, în mod deosebit agenţi, dar şi mare parte dintre ofiţeri au salariile de încadrare maxime mai mici decât un brancardier debutant, decât un bucătar debutant, decât un asistent debutant, decât un şofer debutant, a explicat  Bogdan Iuliu Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel ALFA.

Vezi pe Economica.net ce salarii sunt prevăzute în proiectul de lege a salarizării bugetarilor!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
604

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
452

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2981

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...