TREI TENORI – Concertul Primăverii la Filarmonica Botoşani!

TREI TENORI – Concertul Primăverii la Filarmonica Botoşani!
"Tosca", "Granada", "Fantoma de la Operă", "Funiculli, funiculla", "O, sole mio!". Botoşănenii sunt invitaţi vineri, la ora 18.30, la un concert simfonic de excepţie pe care Filarmonica Botoşani îl oferă în cinstea primăverii.

Cei trei tenori invitaţi, Sorin Lupu, Constantin Nica şi Ovidiu Daniel, alături de dirijorul Cristian Sandu şi Orchestra Filarmonicii Botoşani, vor încânta publicul nu numai prin calităţile artistice, ci şi printr-un repertoriu menit să creeze bucurie şi optimism, evenimentul fiind un prilej de reîntâlnire cu muzica marilor compozitori ai lumii.

În program:
Leonard Bernstein:
Uvertura operei Candide
Friedrich von Flotow: Martha, aria lui Lyonel - Solist: OVIDIU DANIEL 
Giacomo Puccini: La Boheme, aria lui Rodolfo - Solist: SORIN LUPU, tenor
Giacomo Puccini: Tosca, aria lui Mario Cavaradossi - Solist: CONSTANTIN NICA
Franz von Suppé: Uvertura operetei Cavaleria uşoară
Francis López: Secretul lui Marco Polo, aria lui Marco - Solist: SORIN LUPU, tenor
Emmerich Kálmán: Contesa Maritza, Aria lui Tassilo - Solist: OVIDIU DANIEL
Franz Lehár: Ţara surâsului, aria lui Sou Chong - Solist: CONSTANTIN NICA
José Padilla: Canzonetta Valencia - Solist: SORIN LUPU, tenor
Pablo Sorozábal: La Tabernera del Puerto, aria lui Verdier Gabi - Solist: OVIDIU DANIEL

Agustín Lara: Canzonetta Granada - Solist: CONSTANTIN NICA
Andrew Lloyd Webber - Selecţiuni orchestrale din musicalul Fantoma de la Operă
Ruggiero Leoncavallo: Canzonetta Mattinata - Solişti: TREI TENORI
Salvatore Cardillo: Core`ngrato - Solişti: TREI TENORI
Luigi Denza: Canzonetta Funiculli, funiculla - Solişti: TREI TENORI
Ernesto De Curtis: Canzonetta Tu ca nun chiagne - Solişti: TREI TENORI
Richard Rodgers: Selecţiuni orchestrale din musicalul Sunetul muzicii
Ernesto De Curtis: Canzonetta Non ti scordar di me - Solişti: TREI TENORI
Ernesto De Curtis: Canzonetta Torna a Surriento - Solişti: TREI TENORI
Eduardo di Capua: Canzonetta O, sole mio! - Solişti: TREI TENORI

Pretul unui bilet este de 30 lei, 20 lei la balcon (aceste bilete fiind si pentru pensionari, elevi, studenti)

SORIN LUPU a absolvit Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca şi masteratul în Stilistica Interpretării Cântului, la aceeaşi Academie, clasa lector universitar Gheorghe Mogoşan. Din 2001 este angajat al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Rolurile de primă mărime ale repertoriului său i-au prilejuit relizarea unui mare număr de turnee în Europa. Sorin Lupu a evoluat in Otello alături de Ansamblul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, Bucureşti, ediţia 2009.

CONSTANTIN NICA a studiat canto la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca cu profesorul Ionel Pantea. A câştigat locul I la Festivalul Naţional Cântarea României în 1980, şi a apărut în mai multe emisiuni de radio de televiziune. El a continuat studiile muzicale în Italia, Germania, Elveţia. În anul 1981 el a câştigat premiul întâi la Concursul Internaţional Maria Callas de la Athena. După un angajament la Lucerna Sommerfestwochen 1981, el a părăsit România, stabilindu-se în Elveţia. A fost angajat la diferite teatre de operă în Elveţia, Germania, Macedonia, Ţările de Jos, Austria, Republica Cehă, Africa de Sud, Italia, Israel, Anglia, România, Egipt.

OVIDIU DANIEL s-a născut la data de 27 martie 1985, în Bistriţa. A început studiul muzicii la liceul de artă din oraşul natal, continuându-l la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, secţia canto, clasa Marius Budoiu. Tenorul Ovidiu Daniel a fost distins cu premii la concursuri de interpretare precum: Premiul II la concursul Marţian Negrea de la Ploieşti (2009), Premiul Steliana Calos la Concursul Ionel Perlea de la Slobozia (2009), Premiul I l a Concursul Sabin Drăgoi de la Timişoara (2009) şi Premiul II la Concursul de Lied Românesc de la Braşov (2009).
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
220

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...