De aproape două sute de ani în orașul nostru se manifestă constant interesul pentru arta teatrală, de la marele moment al constituirii în ianuarie 1912 a „Societății pe acțiuni – Teatrul Eminescu” și inaugurarea clădirii din 21 decembrie 1914, până la redeschiderea Teatrului „Mihai Eminescu” de acum, se observă dragostea neștirbită a zecilor de generații de botoșăneni pentru cultură. Cu siguranță, aceste zile se vor constitui într-o nouă treaptă a deja bogatei istorii a vieții teatrale a Botoșaniului.
Festivitățile de deschidere se vor desfășura în zilele de 20 și 21 decembrie începând cu orele 18.00 și vor fi urmate de la ora 19.00 de premiera spectacolului „Intrigă și iubire” de F. Schiller, în regia lui Dumitru Acriș.
Biletele pentru evenimentul de inaugurare sunt puse în vânzare EXCLUSIV on-line la adresa eventbook.ro.
De asemenea au fost puse în vânzare, tot online și bilete pentru următoarele reprezentații ale spectacolului „Intrigă și iubire” de F. Schiller din datele de 11 și 12 ianuarie 2025, de la ora 19.00.
Spectacolul „Intrigă și iubire” este o adaptare după Friedrich Schiller, în regia și scenografia lui Dumitru Acriș, dramaturgia semnată Angelina Roșca, coregrafia: Victoria Bucun, asistență regie: Ella Nistor.
Din distribuție fac parte actorii: Sorin Ciofu, Silvia Luca, Gina Patrașcu-Zamfirache, Alexandru Dobynciuc, Oana-Maria Tudoran, Dana Bucătaru, Ella Nistor, Petruț Butuman, Lenuș Moraru, Răzvan Amitroaei, Lorena-Petronela Chiribuță, Irina Mititelu, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Lidia Uja, Alexandra Vicol, Cezar Amitroaei, Volin Costin, Radu Dragoș.
Această reinterpretare modernă a dramei clasice „Intrigă și iubire” a lui Friedrich Schiller este un comentariu social și un apel la acțiune pentru schimbare și justiție.
Spectacolul păstrează temele centrale ale piesei, cum ar fi lupta pentru putere, corupția, inegalitatea socială și iubirea interzisă, dar le adaptează la contextul României contemporane pentru a le oferi o perspectivă proaspătă și captivantă asupra problemelor actuale ale societății.
Conflictele psihologice puternic pronunțate sunt de natură să inspire reflecție atât asupra frustrărilor și dezamăgirilor față de sistemul actual, cât și asupra relațiilor interpersonale într-un spațiu lipsit de valori morale.