Slujbă misionară în Parohia Unguroaia: De la suflet la suflet!

120 de creştini din Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani, sub coordonarea preotului misionar protopopesc Petru Fercal, s-au deplasat cu 23 de maşini în localitatea Unguroaia, unde au participat, alături de credincioșii din parohie, la  o slujbă misionară. Aceasta a fost urmată de un moment artistic şi de o agapă frăţească.

Slujbă misionară în Parohia Unguroaia: De la suflet la suflet!

Credincioşii din Parohia Unguroaia au participat duminică, 29 iulie, la o slujbă misionară. Aceasta a fost urmată de un moment artistic şi de o agapă frăţească.

În Parohia „Sfinţii Arhangheli” din localitatea Unguroaia, comuna Cristeşti, Protopopiatul Botoşani, a fost oficiată duminică, 29 iulie 2018, slujba Paraclisului Maicii Domnului. Un număr 120 de creştini din Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoşani, sub coordonarea preotului misionar protopopesc Petru Fercal, s-au deplasat cu 23 de maşini în localitatea Unguroaia. Părintele Petru Fercal a adresat un cuvânt în care a arătat importanţa păşirii pe calea credinţei ortodoxe, înfruntând necazurile şi greutăţile vieţii, cu credinţă statornică în Bunul Dumnezeu şi să ajungem cu bucurie să păşim în viaţa cea veşnică.

„Comemorând Ziua Imnului Naţional (29 iulie), Anul Centenar şi importanţa familiei creştine, corul nostru a prezentat un buchet de imne. Prin râvna şi dragostea creştinilor de la parohia noastră, în curtea bisericii parohiale din Unguroaia, a urmat o agapă creştină pentru toţi participanţii la slujbă”, a relatat părintele Petru Fercal. În timpul agapei creştine, tinerii din grupul folk au prezentat mai multe piese, oferind celor de faţă bună dispoziţie. Aceste clipe de comuniune au sădit în inimile tuturor gând curat de frăţietate, de întrajutorare şi de reîntâlnire în viitor. Preotului paroh i-a fost oferită suma de 500 de lei, ca ajutor pentru organizarea taberei de vară cu copiii, în luna august.

Părintele paroh Marcel Asmarandei, în cuvântul de mulţumire, a subliniat importanţa acestui moment pentru comunitate: „Au fost clipe deosebite pentru parohia noastră, ce au adus în inimile tuturor pace, speranţă şi bucurie”. În Parohia Unguroaia sunt 18 familii de ortodocşi şi peste 36 de familii aparţinând cultului penticostal, care au casă de adunare. Având în vedere că locuitorii acestei parohii, în majoritate, au o situaţie materială precară, o duc foarte greu. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi cu ajutorul acordat de Arhiepiscopia Iaşilor, în Parohia Unguroaia a fost ridicată o biserică deosebit de frumoasă, creându-se, în felul acesta, creştinilor ortodocşi posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie şi la Sfintele Taine.

„Faptul că această localitate este situată într-un câmp şi se confruntă cu multe neajunsuri, am gândit să organizăm o slujbă misionară”, a mai adăugat părintele Petru Fercal. ( Constantin Ciofu, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
2

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
125

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
44

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...