Regizorul Alexandru Vasilachi favorit pentru conducerea Teatrului Eminescu

Regizorul Alexandru Vasilachi favorit pentru conducerea Teatrului Eminescu

După vehicularea a mai multor nume pentru a se încadra în profilul de manager al Teatrului “Mihai Eminescu”, se pare că s-a găsit varianta optimă.

Este vorba de regizorul moldovean, Alexandru Vasilachi. Este un colaborator mai vechi al celei mai reprezentative instituții de cultură botoșănene. Conform celor declarate de încă actualul manager, Traian Apetrei, varianta Vasilachi este plauzibilă, dar nu bătută în cuie.

După cum bine știți, eu nu mă mai înscriu la concurs. Da, domnul regizor Alexandru Vasilachi este o posibilitate, dar mai pot apărea și alte nume, dar cu siguranță nu din  interiorul colectivului actual. În cursul acestei săptămâni vom afla numele celor care își doresc să se înscrie”, a declarat Traian Apetrei.

Regizorul Alexandru Vasilachi și-a depus dosarul pentru  participarea la concursul de manager.

 În acest moment, vreau să vă spun că este cea bună soluție de director. Domnul Alexandru Vasilachi este angajat al Teatrului Eminescu din 2001 și întrunește toate condițiile. A fost director al Teatrului Mihai Eminescu din Chișinău, este o personalitate cu multe relații pe plan extern, iar expertiza dumnealui profesională îl recomandă. Este Artist Emerit al Republicii Moldova, iar spectacolele pe care le-a pus în scenă la Botoșani spun totul despre portofoliul său profesional”, a declarat actorul, consilierul municipal și directorul Teatrului Vasilache, Marius Rogojinschi.

 

 

Spune-ne opinia ta