Radioul romanesc, sarbatorit la Iasi cu Orchestra Populara "Rapsozii Botosanilor"

Radioul romanesc, sarbatorit la Iasi cu Orchestra Populara "Rapsozii Botosanilor"
Orchestra Populara "Rapsozii Botosanilor" a participat in data de 31 octombrie 2013, incepand cu ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor Iasi, in cadrul unui Spectacol aniversar Extraordinar "Radio Romania - 85 de ani de Radio" si 72 de ani de cand Radio Iasi emite.

Au fost invitate nume sonore ale cantecului popular romanesc, spectacolul fiind un regal folcloric. Timp de sase ore au urcat pe scena, alaturi de Orchestra din Botosani, Maria Dragomiroiu, Cristian Pomohaci, Nicolae si Isidor Glib, Mihai Ciobanu, Ioana Capraru, Ion Paladi, Elena Mandrescu, Laura Stefanescu, Dan Dobos, Cornelia Ciobanu, Petronela Rusu, Brandusa Covalciuc Ciobanu etc.

Orchestra l-a avut la pupitrul dirijoral pe Ciprian Potoroaca, spectacolul fiind transmis live pe undele 1053KHz AM, 90,8 si 96,3 FM. si pe www.radioiasi.ro.

Intrarea la spectacol a fost facuta pe baza de invitatii, artistii tinand publicul spectator (in ropote de aplauze), dar si cel ascultator iubitor de folclor. Radio Iasi, in urma acestui Spectacol Aniversar, a fost lider de audienta, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
380

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
518

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
635

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...