"Dans de viață lungă" la Asociația culturală Vis de Artist, de Ziua Internațională a Muzicii! FOTO

"Dans de viață lungă" la Asociația culturală Vis de Artist, de Ziua Internațională a Muzicii! FOTO

Duminică, 1 octombrie 2017, Asociația culturală Vis de Artist a sărbătorit Ziua Internațională a Muzicii pentru al XI-lea an consecutiv. Evenimentul a fost organizat la Centrul militar Botoșani și s-a constituit într-un atelier de dezvoltare personală prin muzică și t`ai chi chuan.

Workshop-ul destinat persoanelor de orice vârstă a fost conceput de prof. dr. Cătălina Constantinovici, președinta Asociației, și de invitatul special, profesorul Daniel Ciobbanu, președinte al Asociației „Colț de Rai - Shambhallah Sufletelor Libere” Botoșani.

46 de participanți activi, cu vârste cuprinse între 2 și… 60 de ani, au ascultat cum „dansul de viață lungă” prinde culoare prin intermediul sunetelor muzicale. „Valurile Dunării” plăsmuite de Iosif Ivanovici, pe versurile lui Carol Scrob, „Balada” lui Ciprian Porumbescu, „Brâul amestecat” de Pretorian Vlaiculescu și cantata „I am standing with one foot in the grave” de Johann Sebastian Bach au însoțit participanții pe tot parcursul atelierului.

"Ce poate fi mai frumos decât să colaborezi cu oameni care trăiesc prin artă? O acțiune inedită la care au participat „suflete libere", suflete care-și urmează setea și nu turma, suflete care știu că viața fără muzică e fadă, iar muzica fără dans e incompletă. Sper să continuăm acest dans de viață lungă pe muzica inimii, muzică aleasă de acest suflet frumos, Cătălina Constantinovici, și să construim împreună o comunitate care să se bazeze pe dragoste, armonie și compasiune", a precizat Daniel Ciobbanu.

Impresiile celor prezenți au fost însemnate cu cretă colorată în fața Centrului militar Botoșani și s-au rezumat la câteva cuvinte esențiale: „iubire”, „liniște”, „entuziasm”, „armonie”, „relaxare”, „exemplu”, „concentrare”, „fericire”, „bucurie”, „energie”, „recunoștință”.





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
71

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
230

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
161

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...