Părintele Mihai Holovciuc a fost condus pe ultimul drum, sicriu purtat la groapă de preoți. ”Lacrimi de suferință și durere pentru vremelnica despărțire” – Foto

Părintele Mihai Holovciuc, un om iubit și respectat, a plecat la cele veșnice, lăsând în urmă un exemplu de demnitate, dar și o lecție de adevărată conduită creștină.

Părintele Mihai Holovciuc a fost condus pe ultimul drum, sicriu purtat la groapă de preoți. ”Lacrimi de suferință și durere pentru vremelnica despărțire” – Foto

Duminică, 12 noiembrie, întreaga comunitate din Vatra Hudești a plâns la slujba de înmormântare a preotului Mihai Holovciuc.

Nouă preoți au condus slujba de înmormântare la Biserica Adormirea Maicii Domnului, aducându-și contribuția la acest moment de trecere.

Delegat al Mitropolitului Teofan a fost părintele Benone Dascălu, care a adus din partea Mitropolitului o coroană de flori și a rostit un cuvânt de învățătură împreună cu mesajul de condoleanțe din partea Centrului Eparhial. A urmat apoi cuvântul părintelui Dumitru Chilici.

”Poporul prezent la Biserică... plângea. Părintele Mitică Chilici are harisma asta de a ”stoarce lacrimile enoriașilor”. Plângeau și copiii părintelui... Erau lacrimi de suferință și durere pentru vremelnica despărțire”, a povestit părintele Teodor Ciurariu, unul dintre părinții care au oficiat slujba de înmormântare.

Și amintirile cu dragul părinte au continuat…

”…în timp de rugăciune pentru iertarea păcatelor lui mi se derulau în memorie multe amintiri din tinerețile mele când, tânăr student fiind  la Facultatea de Teologie, eram invitat de părinții din comuna Hudesti la săvârșirea Sfântului Maslu, miercuri și vineri. Deseori veneam și pe aici mai ales în vacanță. Părinții de aici îmi dădeau binecuvântare să rostesc cuvânt de învățătură la sfârșitul rugăciunii. Teolog fiind mă pregăteam cu acribie să fiu la înălțime pentru misiunea încredințată. Părintele Mihai întotdeauna mă asculta cu mare atenție”, spune părintele Ciurariu.  

”Îi mulțumesc în duh de rugăciune că a avut răbdare cu mine când eram novice și mă voi strădui să-l pomenesc cât mai mult la Sfânta Liturghie. M-am spovedit uneori la el și vă mărturisesc că mi-a fost de folos. Chiar dacă era un om simplu fără carte multă ne era de mult folos tuturor”, spune părintele Teodor Ciurariu din Dorohoi.

Părintele Mihai Holovciuc a fost un preot îndrăgit de consătenii săi, un om cu o familie mare, frumoasă, cu 8 copii.

S- a născut la data de 8 iunie 1941 în Maramureș satul Lunca - Tisa comuna Craciunesti. A fost absolvent al Seminarului de la Curtea de Argeș promoția 1972, iar după hirotonie a păstorit comuna Viisoara din județul Bihor. Între 1979 - 1989 îl găsim preot paroh în comuna Hudesti satul Vatra iar mai apoi până în 2003 suplinește parohiile din comună mai ales în satul Bașeu schitul Alba cât Lișna din comuna Suharău.

În semn de prețuire pentru întreaga activitate pastoral - misionară, administrativ - gospodărească și cultural - educativă desfășurată în comuna Hudesti I. P. S. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, îl hirotesește iconom stavrofor în Catedrala de la Dorohoi.

A avut o viața plină de bucurii, dar și multe încercări întrucât un copil i-a decedat, mai apoi, în urmă cu 5 ani a suferit un grav accident de circulație, accident în urma căruia Parintele Ioan Biță de la Braiești a trecut în veșnicie.

Dumnezeu i-a rânduit ca după acel grav accident din care a scăpat cu viață 5 ani să mai aibă răgaz, timp pentru a se pregăti de marea întâlnire cu Hristos Domnul.

”Acum la trecerea în veșnicie rugăm pe Hristos cel Înviat din morți să numere cu drepții pe Parintele Mihai să-l odihnească în pace acolo în loc luminat în loc cu verdeață unde nu este întristare nici suspin ci viața fără de sfârșit”, spune părintele Teodor Ciurariu.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace pe Părintele Mihai Holovciuc! 

(Foto: glasulnordului.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Cătălin Flutur după „exodul” unor liberali la PSD. „Toate vin pe un fond care a generat de mai bine de 10 ani animozități și tensiuni”

astăzi, 17:18
5

La scurt timp după acest „exod”, fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, și-a exprimat în spațiul public punctul de vedere despre această situație.Redăm ...

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
122

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
167

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...