O nouă expoziție de fotografie a artistului plastic Gheorghe Stanciu

Direcția Județeană pentru Cultură, Primăria Municipiului Botoșani și Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Est organizează Expoziția „Orașul Botoșani - orașul vechi”.

O nouă expoziție de fotografie a artistului plastic Gheorghe Stanciu

Expoziția este realizată de artistul plastic Gheorghe Stanciu și arhitectul Mihai Tulbure și este găzduită de sediul Direcției Județene pentru Cultură - Casa Văsescu.

Această clădire monument istoric, aflată pe Pietonalul Unirii, oferă un generos spațiu expozițional. Vernisajul va avea loc miercuri, 15 noiembrie, începând cu ora 15.00. Expoziția va fi deschisă publicului iubitor de artă până pe 15 ianuarie 2024.

Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, a arătat că această expoziție este un gest de recunoștință pentru arhitectul Eugenia Greceanu și artistul plastic Gheorghe Stanciu. “În momentele cele mai grele pentru patrimoniul construit al orașului, la sfârșitul anilor ’70, Eugenia Greceanu și Gheorghe Stanciu au salvat ceea ce reprezintă valoarea fundamentală a Botoșaniului și anume Centrul Istoric și patrimoniul construit. Prin întocmirea unui studiu privind ansamblul urban medieval, Eugenia Greceanu a stopat într-o anumită măsură distrugerile care s-au făcut atunci pentru construcțiile pe care le dorea regimul comunist pentru extinderea spațiului locativ. Prin fotografiile realizate, Gheorghe Stanciu a salvat memoria clădirilor distuse în tăvălugul acelor ani și a salvat de la neuitare vechiul patrimoniu construit al orașului”, a mai declarat  Dănuț Huțu.

Gheorghe Stanciu este Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani și organizează a doua expoziție de fotografie din acest an. Prima a fost găzduită în perioada aprilie – iunie 2023, de Primăria Municipiului Botoșani.

Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Botoșani i-a fost acordat lui Gheorghe Stanciu prin votul consilierilor municipali, la inițiativa viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu.

“Comunitatea botoșăneană îi mulțumește artistului plastic Gheorghe Stanciu pentru  demersul cu adevărat salvator pentru istoria Municipiului Botoşani. El are  fotografii cu peste 90% dintre casele demolate ale Botoşaniului, unele regăsindu-se în expoziția găzduită de Direcția Județeană de Cultură. Ar fi extraordinar ca botoșănenii să-și facă timp să viziteze această expoziție și să retrăiască atmosfera deosebită a vechiului oraș Botoșani”, a declarat Liviu Toma.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
93

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
122

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
40

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...