Lacrimi basarabene cu drapel românesc! - VIDEO

Lacrimi basarabene cu drapel românesc! - VIDEO

În zilele de 7 şi 8 ianuarie 2018, membrii corului misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei "Sf. Ioan Iacob Hozevitul" din Botoşani au participat la o serie de activităţi cultural-religioase în Republica Moldova.

Cu binecuvântarea IPS Teofan, tinerii din cor au pornit duminică, 7 ianuarie, după Sfânta Liturghie, spre localitatea Donduşeni, unde au susţinut un concert de colinde şi cântece patriotice, dedicat sărbătorii Naşterii Domnului (pe stil vechi) şi centenarului Marii Uniri. Printre cei care au bucurat pâna la lacrimi pe spectatorii din sala Casei de Cultură s-au numărat şi interpreţii botoşăneni de muzică populară Mariana Ichim Hodan şi Marian Hatman. Părintele protopop de Donduşeni, Sergiu Maritoi, a interpretat două colinde alături de tânărul Constantin Belecciu şi alţi 4 băieţi din Corul „Sf. Ioan Iacob Hozevitul“.

Luni, 8 ianuarie, membrii corului, împreună cu cei doi interpreţi de muzică populară, au dat răspunsurile la strană în cadrul Sfintei Liturghii la Parohia Răzălăi, satul de baştină al Mitropolitului Iosif Naniescu. La sfârşitul slujbei, mai mulţi tineri ai locului au colindat pe oaspeţi, apoi a urmat un concert de colinde oferit gazdelor de membrii corului. Atmosfera din biserică a devenit intensă atât în timpul, cât şi după Sfânta Liturghie, mulţi dintre cei prezenţi având ochii în lacrimi de bucurie, în special când tinerii corului au cântat „Imn pentru Basarabia“ (Tatiana Stepa).

În decursul aceleiaşi zile, a avut loc un alt concert în localitatea Sloveanca de lânga Răzălăi. Pe scena Căminului Cultural au răsunat colinde, cântece patriotice, melodii populare, iar la final un colind al locului cântat de toţi spectatorii.

În semn de mulţumire pentru primirea atât de călduroasă, dirijorul Corului „Sf Ioan Iacob Hozevitul“, Gabriel Colorea, a oferit părintelui paroh Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi, Mitropolia Basarabiei, drapelul României, corul înfrăţindu-se astfel cu a doua parohie din Republica Moldova, după cea din Climăuţi, la 28 august 2017. Un moment plin de emoţie care a stârnit lacrimi şi aplauze a fost atunci când părintele vicar a sărutat steagul primit şi a mulţumit oaspeţilor pentru bucuriile pe care le-au făcut comunităţilor de români. (Ziarul Lumina)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
545

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
397

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2882

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...