GABRIEL COROLEA, dirijorul Corului Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: De 6 ani în slujba semenilor săi!

GABRIEL COROLEA, dirijorul Corului Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: De 6 ani în slujba semenilor săi!

 Gabriel Corolea la Biserica Vovidenia din Botosani  

S-a născut pe 21 septembrie 1982 și a absolvit Seminarul Teologic din Botoșani, promoția 2006.  Continua studiile universitare la Iași, la Facultatea de Litere, în cadrul Universității "Al. Ioan Cuza".

Ca student, dar și ca absolvent al Seminarului Teologic, GABRIEL COROLEA inițiază în luna martie a anului 2007 unul dintre cele mai minunate proiecte cu impact social din ținutul Moldovei: înființează Corul Psaltic "Sfântul Ioan Cucuzel" din Iasi.

Bun cunoscător al muzicii psaltice, Gabriel Corolea a adunat în jurul său, de-a lungul celor 6 ani, zeci de tineri iubitori ai muzicii bizantine. Extraordinar este faptul că tinerii care cântă în cor provin de la diverse facultăţi ale universităţilor ieşene, precum Filosofie, Geografie, Istorie, Economie şi Administrarea Afacerilor, Litere, Teologie, Psihologie, Medicină, Farmacie, Hidrotehnică, Construcţii, Automatică şi Calculatoare, Medicină Veterinară, Ingineria Mediului. Fără a avea cunoștințe de muzică psaltică, dar fiind însuflețiți de iubirea pentru aproapele, de dăruirea întru cei nevoiași, dar mai ales buni creștini, oameni frumoși, curați și entuziaști.
 
Din luna octombrie a anului 2011,  corul a primit titulatura de Cor Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Pe 28 aprilie 2013, în Duminica Floriilor, Gabriel Corolea și corul pe care îl coduce si dirijează a susținut un emoționant concert caritabil la Botoșani, în Biserica Vovidenia, pentru a ajuta o familie din Dângeni să își repare acoperișul casei distrus de o furtună. Concertul a fost presărat cu scurte, dar de folos cuvinte de învățătură oferite de preotul paroh Partenie Apostoaie.

La final, în prezența a zeci de credincioși, părintele Partenie Apostoaie i-a oferit dirijorului o diplomă de excelență din partea Înalpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

"Foarte mulți dintre tinerii care formează acest cor sunt din Botoșani. Sunt tineri care caută, care își pun întrebari... Cum am spus de multe ori, lumea de astăzi nu suferă de răspunsuri, suferă de întrebările esențiale ale vieții. Îi cunosc pe mulți dintre ei, unora le-am fost profesor și mă bucur că s-au realizat. Mitropolia Moldovei oferă o diplomă de excelență, semnată de IPS Teofan, pentru toată activitatea din decursul celor 6 ani desfășurată de Gabriel Corolea, dirijorul acestui cor. Mitropolia Moldovei îi este recunoscătoare lui Gabriel Corolea, oferind această diplomă de excelență pentru activitatea misionară din cei cei 6 ani", a spus părintele paroh Partenie Apostoaie, la finalul concertului caritabil din Biserica Vovidenia Botoșani. 

Concertul din Duminica Floriilor, susținut în Biserica Vovidenia din Botoșani, nu a fost primul eveniment caritabil oferit de Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei în Botoșani.

Înaintea Craciunului sau la sărbătoarea Paștilor, anul trecut și nu numai, membrii Corului psaltic "Sfântul Ioan Cucuzel" au fost la Botoșani, unde prin concertele susținute au încercat să sensibilizeze publicul și să strângă fonduri pentru copii bolnavi, familii aflate în suferințe sau nevoi.

Răsplătiți cu aplauze sincere, apreciați pentru generozitatea și sinceritatea manifestărilor lor, tinerii aflați sub bagheta strălucitoare și binecuvântată a lui Gabriel Corolea sunt un exemplu de trăire creștină, de dăruire întru credință.

Impresionantă este nu numai forța unui om de a aduna în jurul său zeci de tineri, ci și capacitatea extraordinară de a-i menține aproape, de a-i motiva să performeze într-un domeniu, cel al muzicii psaltice, care nu le este nici pe departe la îndemână. Ori o astfel de performanță ar fi fost imposibilă fără binecuvântarea și susținerea înalților ierarhi ai Bisericii, în frunte cu IPS Teofan.

"Membrii corului devin, în mod inevitabil, mai mult decât colegi. Aici s-au legat prietenii durabile, dar s-au înfiripat şi poveşti de dragoste. Iubirea de Dumnezeu, pasiunea pentru muzică sunt coordonate ce i-au apropiat, de-a lungul timpului, pe mulţi dintre cei veniţi doar cu scopul de a realiza ceva frumos. Un număr de 11 cupluri, formate exclusiv din membri ai corului şi-au unit destinele, după ce s-au cunoscut aici. În afara acestora, există şi cupluri promiţătoare, care probabil vor urma aceeaşi cale în curând. Aşadar, corul devine o a doua familie pentru oricine ar dori să ni se alăture", spun tinerii din Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Corul Psaltic "Sfântul Ioan Cucuzel" nu este doar un proiect vremelnic, nu este o manifestare de imagine și de afirmare mediatică.

Corul Misionar al Misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei este o stare de spirit, este o frumoasă poveste din creștinătate.

Iar Gabriel Corolea, aflat de 6 ani în slujba semenilor săi, fie că vorbim despre tinerii care formează corul psaltic sau despre oamenii aflați în suferințe și nevoințe, are meritul de a fi înțeles că dragostea pentru Dumnezeu înseamnă în primul rând iubirea pentru aproapele nostru. 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău va asigura ordinea publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și CFR Cluj!

astăzi, 10:00

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împreu...

ANM: Vreme cu temperaturi peste normalul perioadei!

astăzi, 09:40

În locul temperaturilor scăzute specifice acestei perioade, ne vom bucura de valori termice pozitive, care ne vor răsfăța simțurile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a pu...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (337)

astăzi, 09:00

REVISTA “EPIGRAMA” (NUMĂRUL 110) A  apărut „EPIGRAMA” nr. 110 care este, după cum spune redactorul-şef în editorialul său, „al patrulea realizat î...