LA MULȚI ANI, Marcel Dupu! Căutătorul de talente, făuritorul de artiști!

LA MULȚI ANI, Marcel Dupu! Căutătorul de talente, făuritorul de artiști!

 Marcel Dupu  

Marcel Dupu s-a născut pe 19 martie 1962, în Hilișeu-Horia, județul Botoșani. O vreme a deținut funcții importante în învățământul botoșănean, este și Cetățean de Onoare al municipiului Dorohoi.

Cunoscut botoșănenilor în special prin activitatea desfășurată la Ansamblul "Mugurelul", Marcel Dupu a dat măsura valorii sale, dar și a seriozității profesionale, în zecile de spectacole organizate, în acțiunile de binefacere, dar mai ales prin promovarea talentelor autentice.

 

Un neobosit artist practicant, care transformă arta într-un mod de viață și viața într-o veșnică trăire a artei. Apreciat și recunoscut în lumea artistică, Marcel Dupu este solicitat pentru a face parte din jurii importante ale festivalurilor naționale și internaționale, în special alături de Ansamblul ”Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani.



A parcurs, cu răbdare, toate etapele pregătirii profesionale. A absolvit Școala Populară de Artă Botoșani, apoi Facultatea de Muzică, cu o licență susținută în cadrul Universității "George Enescu" din Iași, urmată de un master în Management Educațional în cadrul Universității "Petre Andrei" Iași. A condus vreme îndelungată Clubul Copiilor din Dorohoi, pentru ca profesionalismul să îl recomande apoi pentru a prelua conducerii Palatului Copiilor Botoșani. De un timp a revenit în orașul natal, Dorohoi, acolo unde descoperă și îndrumă cu un dedicat profesionalism tinerele talente.

Dincolo de vremi sau de vremuri, de criza spirituală sau de blocaje financiare, Marcel Dupu rămâne dorohoianul ambițios, orgolios în sensul frumos, artistic, dar mai ales omul care ține, de ani buni, făclia aprinsă pentru zeci de copii aflati la început de drum.

Astăzi îi urăm LA MULȚI ANI, bucurii sufletești, împliniri pământești și, peste toate, sănătate și putere de muncă! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

”Șapte zile cu Cezar Ivănescu”. Și o viață să descoperim înălțimi poeticești!

Monday, 7 July 2025

Cezar Ivănescu pare să fi fost, pe timpul vieții și al morții, cel mai controversat poet din literatură română a ultimului secol. Detractorii s-au întrecut pe ei înși...

Orașul Botoșani la pas. Iazul de pe aleea cu nume de fost primar și legendele care unesc generații

Monday, 7 July 2025

Din intersecția de la Bazar, călătorul urcă pe strada Ion Pillat, pe lângă Biserica ”Sf. Gheorghe”, ctitorie a Doamnei lui Petru Rareș. Pasul se iuțește apoi pe lângă ...

”Băăăă, scriitoarea!”

Sunday, 6 July 2025

Prin anii 80, eram prin nu ştiu ce clasă primară, într-o arșiță greu de străpuns. Tovarășa învăţătoare ne-a trimis acasă cu o oră mai devreme, să ne îmbrăcăm î...