Invitaţie la Teatrul Eminescu: "Cu limbă de moarte" si "Telmah"!

Teatrul Mihai Eminescu din Botoşani vă invită sâmbătă, 5 noiembrie 2011, începând cu ora 18.00,  în Sala Atelier la spectacolul "Cu limbă de moarte", de Gellu Dorian.

"Piesa domnului Gellu Dorian ne-a oferit prilejul să reflectăm asupra câtorva teme vechi decând lumea, dar mereu actuale. "Cu limbă de moarte" este o piesă dură cu personaje riguroase, aflate într-un conflict feroce, şi care are un final senzaţional, greu de crezut, dar perfect credibil", spune regizorul Ion Sapdaru.


 
Regia şi scenografia: Ion Sapdaru.
Distribuţia: Ioan Creţescu, Lidia Uja, Volin Costin, Bogdan Muncaciu, Marius Rogojinschi.

Pret bilet – 7 lei, grupuri organizate – 15 lei .

 
Duminică, 6 noiembrie 2011, Teatrul Mihai Eminescu vă invită, la ora 18.00, la spectacolul "Telmah", adaptare după o idee de Victor Ponizov.

"Telmah" -  tragedie neshakespeareana în doua acte, adaptare dupa o idee de Victor Ponizov, regia Serghii Pavliuk.

" O operă vie naşte, inevitabil, alte opere, refuzandu-si siesi muzeificarea, clasicizarea sterila. Nu se putea petrece altfel cu unul din marile texte ale umanitatii, "Hamlet", care de-a lungul secolelor a generat nu doar infinite dezbateri si comentarii, ci si piese de teatru preocupate sa dezvolte, pluriperspectival, povestea printului danez si a celor din jurul sau.

Viziunea regizorala propune coordonate spatio-temporale apropiate omului contemporan.

Daca e sa discutam despre actori, trebuie sa incepem, nici nu se putea altfel, cu Ioan Cretescu (Hamlet), aproape intregul spectacol fiind construit pe el. Dovedind o mobilitate scenica impresionanta, Cretescu isi aseaza personajul in zodia unui foarte complex melanj de nebunie, infantilism, spirit ludic. Intre inofensiva acadea si drog, intre pornirile incestuoase ale fiului si fiorul ultimului rest de umanitate adapostit in prietenia cu Horatio, intre isterie bacantica si revolta impotriva destinului, intre tiranie si slabiciune omeneasca, Ioan Cretescu trage complicate linii configurand harta unui rol pe care iti vine greu sa-l uiti. Traieste intens ceea ce face, isi asuma datele de fiinta ale personajului, genereaza relatiile interscenice, asigura ritmul spectacolului. Il secondeaza, foarte convingator, Sorin Ciofu, in Horatio; degaja caldura sufleteasca si intrupeaza un foarte pertinent mesager al binelui. Pe partituri mai mici, retinem prestatia Irinei Mititelu (o Gertruda in care n-ai cum sa nu intrezaresti femeia colhoznica din Sovietele de trista amintire), Andreea Moţcu (o Ofelie a carei frumusete si delicatete reprezinta un inspirat contrapunct grotescului general), dar si Volin Costin (Claudius), or Bogdan Muncaciu (Laertes)..  ... De partea cealalta, unul din atuurile incontestabile ale montarii in discutie este miscarea scenica (Victoria Bucun); de o diversitate debordanta, dominata de sounduri tipic balcanice, insa si cu bucati consistente de muzica rock ori pop, ilustratia muzicala reprezinta suportul unor elemente coregrafice cu adevarat reusite, excelent sustinute de actori...."

conceptie: Vlada Belozorenko;
scenografie: Mihai Pastramagiu;
miscare scenica: Victoria Bucun;
traducere: Lucian Baleanu;
asistent regie: Volin Costin;

Distributia: Ioan Cretescu, Sorin Ciofu, Bogdan Muncaciu, Gheorghe Frunză, Volin Costin, Irina Mititelu, Radu Dragos, Valentin Popa, Cezar Amitroaie, Andreea Moțcu, Petruţ Butuman , Gina Pătraşcu.

Pret bilet – 7 lei, grupuri organizate – 15 lei 
 
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă întâlnire în pregătirea extensiei Universității ”Ștefan cel Mare Suceava” la Botoșani!

astăzi, 09:54

Joi, 3 iulie 2025, inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Botoșani, prof. Bogdan Suruciuc, a avut o întâlnire de lucru cu rectorul Universității „Ștefan c...

Foc într-o gospodărie, pompierii au reușit să salveze casa, dar pagubele sunt însemnate! (Foto)

astăzi, 08:13

Nenorocirea s-a întâmplat în localitatea Șendriceni. La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale de stinge...

Calendar ortodox, 5 iulie: Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul; Sfântul Cuvios Lampadie

astăzi, 08:00

Sfântul Cuvios Atanasie s-a născut pe la anul 930 în Trapezunt, primind la Botez numele de Avramie. Părinţii săi erau de neam bun şi evalvioşi. Rămas orfan de ambii părinţi, a fos...