FOTOGRAFIA ZILEI: Probabil singurul oraş din România unde poţi vedea aşa ceva!

FOTOGRAFIA ZILEI: Probabil singurul oraş din România unde poţi vedea aşa ceva!
"...tata nu ştia carte, dar era un om foarte activ. El dorea să devină primarul Darabaniului, dar a venit războiul şi nu a mai reuşit", mărturisea într-un interviu ilustrul medic dărăbănean, academicianul Leon Dănăilă.

Tatăl nu a ajuns primar la Darabani, însă numele fiului său este astăzi pe buzele întregii Românii. Iar chipul lui Leon Dănăilă îi întâmpină în fiecare dimineaţă pe dărăbăneni.

Gestul administraţiei oraşului Darabani de a posta în centrul urbei un panou de dimensiuni impresionante, cu chipul medicului Leon Dănăilă, însoţit de un citat la fel de bine cunoscut ("Cu viaţa mea apăr viaţa"; chiar dacă varianta mai apropiată de spusele academicianului este: "Pentru mine, viaţa înseamnă ceilalţi") este, probabil, unicat în România.
Pentru că vorbim despre o personalitate aflată încă în viaţă. Or, ştim bine asta, românii greu îşi recunosc la timp valorile.

"Mă jucam cu toţi copiii de pe uliţă şi de prin alte părţi şi eram prieten cu toată lumea, nu exista duşmănie între noi, a fost o perioadă care sigur că nu se va mai întoarce niciodată, dar pe care eu o regret prin faptul că ne-am simţit foarte bine. Deşi în mediul acesta întotdeauna am simţit foamea, frigul, lipsurile, eu nu le-am dat mare importanţă. Când eşti copil mai puţin îţi dai seama, dar părinţii mei au fost foarte muncitori şi totdeauna m-au învăţat nişte lucruri foarte importante. În primul rând m-au învăţat că este foarte importantă pentru om credinţa, biserica", sunt cuvintele academicianului Leon Dănăilă, născut în Darabani.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni curăță Prutul de plasele monofilament interzise de lege!

astăzi, 12:32
33

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ...

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
75

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
229

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...