Cinematograful Unirea Botoșani anunță premiera peliculei "Meda". Filmul spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani.
Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat să accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj.
În decurs de 6 zile, Doru se transformă dintr-un om serios, care respectă anumite principii, refuzând să participe la comiterea unor fapte ilegale, într-un om torturat de imposibilitatea de a o păstra pe Meda.
Regia este semnata de Emanuel Pârvu. Cu Șerban Pavlu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni
Documentarul "Austerlitz", in regia lui Sergei Loznitsa. Există în Europa locuri care rezistă ca suveniruri dureroase ale fabricilor unde oamenii erau transformaţi în cenuşă. Aceste locuri sunt acum memoriale deschise publicului şi vizitate de mii de turişti în fiecare an. Documentarul îi urmăreşte pe vizitatorii unui astfel de loc ridicat pe teritoriul unui fost lagăr de concentrare. De ce vin ei aici? Ce caută?
"Tărâmul binecuvântat" spune o poveste în care mulți se vor regăsi. În regia lui Francis Lee, îi vom vedea pe Josh O'Connor, Alec Secăreanu, Gemma Jones, Ian Hart. Primăvară. Yorkshire. Tânărul fermier Johnny Saxby îşi îneacă frustrările zilnice cu beţii straşnice şi sex la întâmplare. Asta până când apariţia unui zilier român venit pentru sezonul mieilor iniţiază o relaţie intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.
Filmul "Rodin" a avut premiera în România la jumătatea lunii noiembrie. Regia este semnată de Jacques Doillon, cu Vincent Lindon, Izïa Higelin, Séverine Caneele. Paris,1880. La vârsta de 40 de ani, Rodin primeşte prima comandă oficială din partea statului.
Creează Porţile Iadului, lucrare compusă dintr-o mulţime de figurine, dintre care unele vor deveni celebrele sale sculpturi: Sărutul şi Gânditorul. Îşi împarte existenţa cu Rose, partenera sa îndelungată, când ajunge să o cunoască pe Camille Claudel. Aceasta este eleva lui cea mai talentată şi îi va deveni în scurt timp asistentă, apoi amantă.
Urmează un deceniu de pasiune, admiraţie reciprocă şi complicitate. După ruptura lor, Rodin continuă să creeze frenetic. Primeşte atât blamarea, cât şi entuziasmul pe care le provoacă senzualitatea sculpturilor sale, iar odată cu Balzac, creaţie respinsă în timpul vieţii lui Rodin, pune bazele sculpturii moderne.
Orele de difuzare în fotografia de mai jos: