Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

Ca în fiecare an, în Sâmbăta lui Lazăr, cel înviat a patra zi din morți, credincioșii sunt invitați să devină pelerini pe „Drumul spre Ierusalim, alături de Domnul Hristos”.

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

   Foto: Doxologia

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.

După slujba Vecerniei, părintele protopop Ionuț-Ștefan Apetrei a sfințit „stâlpările”, ramurile de salcie și le-a împărțit pelerinilor. Înainte de a începe pelerinajul, cei prezenți au cântat Condace și Icoase din Acatistul Intrării Domnului în Ierusalim.

Pe tot parcursul pelerinajului mulțimea de pelerini a intonat cântări specifice Postului Mare. Finalul pelerinajului a fost în curtea Bisericii „Sfântul Nicolae – Domnesc”.

După Acatist, părintele Stelian Ciurciun a rostit un cuvânt de învățătură despre pelerinaj, accentuând faptul că omul este pelerin de când intră în această viață și până când o părăsește. El, omul-pelerin, trebuie să fie atent la viața lui, la felul cum călătorește, unde poposește și ce adună în viața aceasta vremelnică. Un pelerin trebuie să aibă cât mai puține lucruri materiale asupra lui, dar trebuie să adune cât mai multe comori spirituale.

La final părintele protopop Ionuț-Ștefan Apetrei a mulțumit celor implicați în buna desfășurare a Pelerinajului de Florii din Municipiul Dorohoi.

(pr. Tudor Elidor Pintili, Parohia „Sfinții Împărați” Dorohoi, în Doxologia.ro)




(Foto: Doxologia.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
80

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
145

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1700

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...