„Ciudat imobil” revine pe scena Casei Tineretului, în acest weekend

„Ciudat imobil” revine pe scena Casei Tineretului, în acest weekend

Duminică, 16 februarie, de la ora 18:00, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani vor repune în scenă piesa „Ciudat imobil”, un colaj de texte scrise de către Dumitru Solomon, în regia artistică a lui Horia Suru și scenografia lui Mihai Pastramagiu.

Piesa pune în valoare dimensiunea socială a ființe umane, precum și importanța comunicării, a comunității, a alterității.

Din distribuție fac parte: Alexandra Acalfoaie, Floricel Aionițoaei, Cezar Amitroaei, Daniela Bucataru, Ioan Creșescu, Alexandru Dobinciuc, Gheorghe Frunză, Lenuș-Teodora Moraru, Bogdan Muncaciu, Valentin Popa, Dragoș Radu și Alexandra Vicol.

Povestea din spatele cortinei, potrivit regizorului, este următoarea:

„Locuim cu toții pe o planetă pe care ne chinuim în fel și chip și uităm unii de alții, uităm că suntem colocatari în acest spațiu. La scară mică, în comunitățile noastre mai reduse ca proporții, trebuie să învățăm să trăim împreună, respectându-ne unul pe celălalt, ajutându-ne, pentru că așa suntem construiți, să trăim în comunități.

Avem obligația de a face aceste comunități din ce în ce mai viabile, mai eficiente, pentru ca stilul și calitatea vieții să fie cât mai bune pentru fiecare.

În același timp, percepem comunicarea drept un fapt simplu, de la sine înțeles.

În realitate, gândim fiecare, extrem de personal, vedem doar propriul punct de vedere pe care dorim să-l impunem celorlalți – aceasta pe fondul convingerii că doar noi avem dreptate – o conduită care – evident – este împotriva comunicării.

O comunicare devine reală doar atunci când se exprimă mai multe puncte de vedere  - acestea fiind puse în dezbatere. Rezultă că trebuie să avem grijă permanent că, în afara propriului eu, a propriului ego, există și un punct de vedere a celuilalt. Abia atunci când se pun în discuție toate sugestiile formulate, cred că  se realizează, cu adevărat, un început al comunicării!”, explică regizorul Horia Suru.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 48, la tel 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv), în incinta Shopping Center- Carrefour - ( 16.00 - 19.00, de marți până vineri  și 11.00 – 13.00, sâmbătă și duminică) și on line https://eventbook.ro/hall/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 30 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari se aplică o reducere de 15 lei.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
622

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
136

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
85

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...