Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

Tot astăzi, biserica amintește de „Arătarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim” și îi cinstește pe Sfinții Mucenici Acachie și Codrat.

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări celor decedați și pentru a împărți produse tradiționale, precum ouă roșii, pască și cozonac.

Este o zi foarte importantă pentru creștini, închinată Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a Înviat din morți pentru a salva neamul omenesc. Ne amintim despre descoperirea Mântuitorului făcută celor doi călători care mergeau spre Emaus, la binecuvântarea şi frângerea pâinii şi despre faptul că Mântuitorul este înaintea noastră la toate sfintele slujbe ale Bisericii.

În această zi se sfărâmă Sfântul Agneț, sfințit în cadrul Liturghiei Sfanțului Vasile din Sfânta și Marea Joi, din Săptămână Patimilor, potrivit crestinortodox.ro.

Arătarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim

În fiecare an, pe data de 7 mai, ne amintim de una dintre cele mai mari minuni menționate în scrierile bisericești. Arătarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim a avut loc în dimineața zilei de 7 mai 351, în timpul împăratului Constanțiu, fiul Sfântului Constantin cel Mare.

Crucea era atât de mare și luminoasa, încât s-a întins de la Golgota și până la Muntele Măslinilor, pe o distanță de aproape 9 km. Se spune că semnul crucii strălucea mai tare decât soarele și a rămas pe cer timp de 7 zile.

Datorită acestei minuni, foarte mulți păgâni au început să creadă în Hristos și au adoptat creștinismul.

„Atât de extraordinar a fost fenomenul încât a generat teamă pretutindeni.

Bărbați, femei și copii și-au părăsit casele, piețele sau locurile de muncă și au alergat la Biserică unde împreună au cântat imne lui Hristos și de bunăvoie și-au mărturisit credința în Dumnezeu.

Vești ale evenimentului au tulburat întregul imperiu și asta foarte repede pentru că, după cum este obiceiul, erau la Ierusalim călători din toată lumea pentru rugăciune și pentru vizitarea locurilor de care erau interesați. Aceștia au văzut semnul și l-au spus prietenilor acasă”, a descris istoricul Socrate Scolasticul, minunea, conform pravila.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
28

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
73

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
54

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...