BOTOȘANI: Sute de afaceri profitabile, construite fără angajaţi!

Sute de afacerişti botoşăneni par a fi găsit cheia succesului în afaceri: au reuşit să obţină profit fără a avea nevoie de angajaţi! 

BOTOȘANI: Sute de afaceri profitabile, construite fără angajaţi!

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la nivelul judeţului Botoşani sunt aproape 700 de firme ce au raportat profit obţinut în 2016, fără a avea niciun salariat.

Firmele sunt din domenii vaste de activitate, începând de la comerţ, IT, agricultură, consultanţă, arhitectură sau cabinete veterinare.  

Pe primul loc într-un top al firmelor care au obţinut profit fără a raporta salariaţi se situează firma Euro Nutrition SRL, ce are ca activitate principală fabricarea preparatelor pentu hrana animalelor de fermă. În ultimul an fiscal a obţinut un profit de 2.524.051 de lei.

Poziţia secundă este ocupată de Techmedia Eletronics SRL, ce are activităţi de arhitectură, iar profitul s-a ridicat la 569.220 lei.

Specialiştii spun că legea permite ca administratorii firmelor să presteze servicii pentru societate fără a avea calitatea de angajaţi, însă atrag atenţia ca în spatele unor firme care figurează fără angajaţi să nu fie de fapt muncă prestată la negru.

„Unii dintre oamenii de afaceri şi-au limitat activităţile, tocmai pentru a nu avea angajaţi, care însemnă responsabilitate şi cheltuială. Alţii şi-au reorganizat afacerile, în sensul în care au renunţat la oameni, însă din păcate unii au ales să aibă oameni la negru. Afacerea înseamnă profit şi dacă este obţinut, atunci înseamnă că este o afacere bună”, a declarat un consultant fiscal.

În afara celor trei afirme amintite mai sus, topul primelor zece firme cu profit şi fără angajaţi este completat de:

Cic Natural Meat SRL (comerţul cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne)- 482.200 lei

Bold Impex SRL (Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun) – 470.450 lei

Valaf S.A (Activitati auxiliare pentru productia vegetala)- 460.354 lei

SSL Agromar SRL (Activitati auxiliare pentru productia vegetala)- 381.047 lei

Ri.Man. Imobiliare SRL (Activitati de consultanta in tehnologia informatiei)- 361.224 lei

Micul Zootehnist Cooperativa Agricola (Activitati in ferme mixte)- 350.277 lei

Denim- Jeans SRL (Fabricarea altor articole de imbracaminte )- 335.299 lei

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
835

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
262

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
228

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...