O botoșăneancă, locul 8 în Top 50 cele mai influente femei din România, ediția 2019 - VIDEO

"Sfatul pe care-l dau tinerilor este să nu renunțe niciodată la această țară, la muncă sau la bucuriile lor".

O botoșăneancă, locul 8 în Top 50 cele mai influente femei din România, ediția 2019 - VIDEO

 DOINA VORNICU  

Deși sectorul energetic este, în general, o lume a bărbaților, Doina Vornicu reprezintă un bun exemplu al femeilor care au reușit să depășească orice bariere, scrie Forbes.ro.

În anul 2000, Doina Vornicu devenea prima femeie director tehnic din IRE Botoşani, oraşul natal unde şi-a început şi cariera. În 2002 i s-a propus să vină la Bucureşti, la Electrica, pentru a organiza direcţia de control. A fost o provocare pentru ea, dar s-a gândit să îşi demonstreze dacă este sau nu în stare să facă mai mult.

A părăsit Electrica în 2005 pentru Transelectrica şi pentru o nouă provocare care însemna proiecte internaţionale şi colaborare internaţională. În 2006, i-a fost făcută propenerea de a se alătura echipei CEZ România.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

Compania furnizoare și distribuitoare de energie electrică a rezultat în urma reorganizării fostei Electrica Oltenia, fiind preluată în 2005 de cehii de la CEZ, iar astăzi CEZ România reprezintă circa 20% din capacitatea de energie eoliană instalată în România. În prezent, Doina Vornicu este Director de Operațiuni al CEZ România și membru al Directoratului companiei.

„Sfatul pe care-l dau tinerilor este să nu renunțe niciodată la această țară, la muncă sau la bucuriile lor”.

Forbes România a organizat miercuri, 27 martie 2019, cea de-a opta ediție a Galei Forbes Woman. Gala a fost dedicată celebrării succesului femeilor din România, care reprezintă modele autentice, puternice ale societății românești din mediul de afaceri, filantropie și educație.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
305

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
519

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
153

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...