Mici averi câştigate lunar de cei mai bine plătiţi salariaţi botoşăneni

În timp ce mulţi botoşăneni se plâng de nivelul salarial, cei mai norocoşi ajung să câştige mici averi lunar fiind plătiţi cu până la zeci de mii de euro. 

Mici averi câştigate lunar de cei mai bine plătiţi salariaţi botoşăneni

Datele statistice arată că salariul mediu în judeţul Botoşani a ajuns, în prima lună a acestui an la 1948 de lei net. Salariul cel mai mare încasat de o persoană cu domiciliul în Botoşani ajunge la aproape 79 de salarii medii, respectiv peste 154.000 de lei net pe lună.

Persoana în cauză activează în domeniul extracţiei de ardezie, însă cel mai probabil activitatea nu şi-o desfăşoară în Botoşani.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi salariaţi se situează o persoană ce activeaztă în acelaşi domeniu de activitate şi ajunge să plece acasă lunar cu puţin peste 100.000 de lei.

Podiumul este completat de un angajat din domeniul activităţilor de tipărire ce încasează puţin peste 90.000 de lei. 

În top se mai situează un salariat ce ajunge să încaseze aproape 90.000 de lei activând în extracţia şi prepararea minereurilor neferoase. 

Specialiştii spun că este cel mai probabil ca aceste persoane să activeze în afara judeţului sau chiar al ţării, însă domiciile să le păstreze în Botoşani. 

În comparaţie, salariul minim net stabilit în România a ajuns, de la începutul acestui an, la 1162 de lei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
283

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
319

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
197

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...