România salariilor mici: Plata datoriilor este în proporție de 64% cea mai mare sursă de stres

România salariilor mici: Plata datoriilor este în proporție de 64% cea mai mare sursă de stres

Un studiu realizat de ING Bank la începutul acestui an și publicat în această săptămână arată că plata datoriilor este în proporție de 64% sursa cea mai mare de stres a românilor.

Printre principalii factori care îi stresează pe români se numără generarea unui venit suficient de mare pentru a-și acoperi cheltuielile (32%), economisirea (27%) sau efectiv cheltuielile făcute zi de zi (27%). Având în vedere acest lucru, 43% au declarat că își administrează mai atent cheltuielile de la începutul pandemiei, iar 45% încearcă să economisească mai mult pentru a avea o plasă de siguranță pe viitor.

În prezent, doar 37% au pus deoparte un fond de urgență, 40% consideră că pot apela la rude și prieteni pentru suport financiar în cazul unui eveniment nefericit, în timp ce 29% cred că pot întâmpina un șoc financiar precum pierderea locului de muncă.

La Botoșani situația este și mai complicată. Excepție făcând câteva sute de persoane care au salarii de peste 10.000 de lei, cea mai mare parte din cei 56732 angajați din județ sunt plătiți cu salariul minim sau limita de jos a salariului mediu. De altfel, județul Botoșani se află între ultimele 10 județe din clasamentul realizat în privința salariilor acordate în România.

 

Spune-ne opinia ta