Românii, pe locul doi în Uniunea Europeană la egalitatea salarială între bărbaţi şi femei

Românii, pe locul doi în Uniunea Europeană la egalitatea salarială între bărbaţi şi femei

Nu avem șosele, nu avem autostrăzi și nici condițiile pe care le au cetățenii Uniunii Europene însă  România pare a fi un popor de oameni drepți, care atunci când fac plata salariaților, nu fac diferențe de între bărbaţi şi femei. Ce puțin din punct de vedere statistic egalitatea salarială între bărbaţi şi femei este în echilibru față de celelalte state UE.

În România, câştigul salarial mediu orar brut era cu 3,3% mai mic în cazul femeilor decât al bărbaţilor, în 2019, pe prima poziţie în clasament fiind Luxemburg cu 1,3%, arată datele publicate luni de Eurostat.

La polul opus, ţările membre cu cele mai mari diferenţe sunt Estonia (21,7%), Letonia (21,2%), Austria (19,9%) şi Germania (19,2%).

Potrivit datelor publicate, în 2019, în majoritatea statelor membre, decalajul câştigurilor între femei şi bărbaţi era mai mare în sectorul privat decât în sectorul public.

De asemenea, în sectorul privat decalajul între sexe al câştigurilor varia între 8,9% în Belgia şi 22,9% în Germania, în sectorul public decalajul varia între minus 0,4% în România şi 19,7% în Letonia.

În ceea ce priveşte România, datele privind decalajul între sexe în sectorul public arată că este vorba de o diferenţă semnificativă faţă de situaţia din sectorul privat, unde decalajul salarial este de 11,5%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Parcarea cu plată din zona ,,Parcul Mihai Eminescu” va deveni operaţională

Vineri, 16 Aprilie 2021
716

Eltrans SA Botoşani a anunțat în această după amiază că începând de luni, 19.04.2021, parcarea cu plată din zona ,,Parcul Mihai Eminescu”, de lângă stadion, va de...

O nouă amendă dată de Garda de Mediu de la Botoșani: 3000 de lei pentru arderea de deșeuri reciclabile

Vineri, 16 Aprilie 2021
1045

Garda de Mediu de la Botoșani continuă să dea amenzi agenților economici și populației din județ pentru nerespectarea reglementărilor prevăzute în activitatea de colectare a deșeurilor...

Rata inflației rămâne în România printre cele mai ridicate din Europa

Vineri, 16 Aprilie 2021
140

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei în UE au fost înregistrate, luna trecută, în Polonia (4,4%), Ungaria (3,9%), România şi Luxemburg (ambele cu 2,5%), iar cele mai ...