Un tată disperat luptă pentru viața fiului său abia venit pe lume!

”Suntem la o răscruce de drumuri, nu știm unde să mai mergem sau ce să facem”, spune tatăl lui David.

Ionuț Pădurariu, originar din comuna Păltiniș, județul Botoșani, spune că David a fost așteptat cu nerăbdare. ”Prima lună de după naștere totul a fost foarte bine, apoi ceva s-a schimbat”.

Primul drum a fost la Iași, la Spitalul ”Sf. Maria”. ”După 5 zile de ivestigații nu primim nimic, decât un bilețel de revenire după două luni pentru niște rezultate. Nu am așteptat, am mers mai departe, zicând că două luni e prea mult, a doua zi am mers la București la Spitalul ”Marie Curie”, unde a venit o veste neașteptată: Atrofie musculară spinală, cu o formă foarte agresivă. După încă câteva zile de investigații primim trei opțiuni de tratament. Am fi optat pentru primul dintre ele, însă boala înainta prea repede și tratamentul având un cost colosal ajungea prea greu, astfeș că am ales o a doua variantă, cu un tratament ce oprește boala din evoluție”, povestește Ionuț Pădurariu.

Însă, pentru ca David că poată fi un copil normal, ”trebuie să ajungem la un medicament inovator, ceea ce pentru noi nu este posibil din cauza costului mult prea mare (zolgenzma). De aceea, neavând posibilități financiare foarte mari am ales să îl înscriem într-o fundație pe David, sperând că vom putea ajunge la acest tratament”.

Diagnostic crunt!

Pădurariu David Alexandru are nevoie disperată de noi pentru a-si salva viața. Fiecare secundă contează! După mai multe vizite la diferite spitale deoarece copilasul lor era umflat si nu misca mai deloc, un crunt diagnostic a venit ca un trăsnet pentru familia Pădurariu: Atrofie Musculară Spinală Tip1. Aceasta boala a fost depistată în jurul varstei de 2 luni la Spitalul ”Marie Curie” București, ulterior copilul fiind transferat la Centrul de Recuperare pentru Copii ”Dr. Nicolae Robănescu”.

Atrofia spinală musculară este o afecțiune degenerativă care afectează neuronii din măduva spinării și pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora cu pierdere de masă musculară.

Copiii diagnosticați cu SMA1 nu-și pot ține capul, nu pot sta în șezut, membrele lor pot fi mobilizate pasiv cu foarte multă ușurință, nu pot respira singuri si nu pot înghiții, ajungand chiar la deces.

Speranța există, însă calea spre vindecare este anevoioasă și costisitoare. David are nevoie urgentă de terapia unica genetica numita ZolgenSMA, iar pentru a putea accesa această șansă la viață, familia se vede în fața unui zid financiar pentru a putea ajunge în străinătate cu el.

Sursele directe de donare cu mențiunea “David SMA”.

Banca Transilvania

Beneficiar: ASOCIATIA SAVE OUR SOULS

IBAN RON: RO67BTRLRONCRT0623917001

IBAN EUR: RO17BTRLEURCRT0623917001

Cod BIC/SWIFT: BTRLRO22

PAYPAL: 2021saveoursouls@gmail.com

BT Pay +40771730730

WISE: +40771730730

2021saveoursouls@gmail.com

REVOLUT: +40771730730 / @saveoursouls

CONT UK

Sort code: 04-00-75

Account number: 23959932

Beneficiar: Asociatia Save Our Souls

Avem nevoie de firme ce pot redictiona impozitul pe profit/venit către DAVID.

Pentru contracte de sponsorizare: 2021saveoursouls@gmail.com

Nr de contact: 0771730730

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...