Patru tuneluri de dezinfecţie instalate în Spitalul Municipal Dorohoi, exclusiv din donaţii

Patru tuneluri de dezinfecţie instalate în Spitalul Municipal Dorohoi, exclusiv din donaţii

Spitalul Muncipal Dorohoi a fost dotat cu încă două tuneluri de dezinfecţie, în urma unor donaţii, una de făcută de Asociaţia Sarepta, a doua de lanţul de farmacii Magistra Farm, prin intermediul profesorului Bogdan Amarie. În total, spitalul are în prezent patru astfel de echipamente, însă toate provin din donații, iar nu din partea autorităților.

Cei doi donatori, conștientizând dotarea deficitară a spitalului dorohoian, în ce priveşte materialele necesare combaterii infecţiei cu COVID-19, la scurt timp după izbucnirea epidemiei, au decis să se implice.

Cu banii adunaţi, Asociaţia Sarepta a achiziţionat, până acum, seturi de măşti de protecţie, 80 de litri de dezinfectanţi, pe care le-au donat deja spitalului, iar ieri, sâmbătă, 25 aprilie, a donat unităţii medicale din Dorohoi un tunel de dezinfecţie. Tunelul a fost instalat la intrarea în Ambulatoriu. La fel, reprezentanţii lanţului de farmacii Magistra Farm, prin intermediul profesorului Bogdan Amarie, au donat un tunel de dezinfecţie similar, care a fost instalat la triajul Secţiei de Obstretică – Ginecologie, scrie realitateadorohoiană.ro.

Lacrămioara Beşleagă, din cadrul Asociaţiei Sarepta, a publicat pe pagina personală de Facebook imagini cu donaţia făcută.

„În sfârșit, a fost făcută și livrarea tunelului de decontaminare pe care l-am comandat deja din 3 aprilie. Este vorba despre un tunel de dezinfecție automat de trecere, cu triplă acțiune, ce funcționează prin pulverizare de dezinfectant, precum și cu lumină UV, fiind prevăzut cu senzor de mișcare. De asemenea, tunelul este dotat și cu un covor pentru decontaminare. Sperăm ca, prin această donație, să contribuim și noi, măcar cu puțin, la limitarea răspândirii virusului și la oferirea unui plus de protecție atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. MULȚUMIM tuturor INIMILOR BUNE care au donat bani în conturile asociației noastre!”, este mesajul postat de Lăcrămioara Beşleagă pe contul său de Facebook.

Sunt al treilea şi al patrulea tuneluri de dezinfecţie instalate la Spitalul Municipal Dorohoi. Primele două au fost instalate în urmă cu aproximativ două săptămâni, unul la intrarea în Secţia de Chirurgie, al doilea la intrarea în Compartimentul de Primiri Urgenţe.

Potrivit managerului spitalului, medicul Bogdan Anton, primele două tuneluri de dezinfecţie au fost donate, unul de un medic al spitalului şi celălalt de o fundaţie umanitară. Managerul a declarat reporterului Realitatea Dorohoiană că donatorii au dorit anonimatul.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comisia pentru legile Justiţiei: Hotărârile judecătoreşti pot fi semnate şi cu semnătură electronică calificată

Miercuri, 28 Septembrie 2022
32

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a adoptat un amendament la proiectul privind organizarea judiciară care prevede ca hotărârile judecătoreşti să poată fi semnate şi cu semnă...

Deficitul bugetar a ajuns la 2,4% din PIB după primele opt luni ale anului

Miercuri, 28 Septembrie 2022
34

Deficitul bugetului general consolidat a crescut la 2,4% din Produsul Intern Brut după primele opt luni ale acestui an, de la 1,94% din PIB în primele şapte luni, potrivit datelor publicate lu...

Terenurile de sport din curțile școlilor pot fi folosite de copii, gratuit, după orele de curs – proiect adoptat de Senat, trimis în dezbatere la Camera Deputaților pentru decizie

Miercuri, 28 Septembrie 2022
50

Copiii vor avea acces, gratuit, la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs, potrivit unui proiect legislativ iniţiat de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, a...