Gesturi. Asistentă din Botoșani, întâmpinată de familie cu ”Hristos a înviat!” și “Diplomă de mamă eroină” după ce s-a întors de pe "frontul Covid - 19" (Video)

Gesturi. Asistentă din Botoșani, întâmpinată de familie cu ”Hristos a înviat!” și “Diplomă de mamă eroină” după ce s-a întors de pe "frontul Covid - 19" (Video)

Situația prin care trecem cu toții în această perioadă își lasă amprenta și asupra familiilor noastre. Dincolo de sentimentele de nesiguranță și neliniște, personalul medical se află în aceste momente în linia întâi, fiind nevoiți să renunțe la familie, punând pe primul plan siguranța și sănătatea celorlalți.

Este și cazul unei asistente medicale din Botoșani care a trăit zilele acestea bucuria unor lucruri simple, retrăind momentul revederii familiei, după o perioadă de grea încercare prin care a trecut la locul de muncă.

Întoarsă acasă, asistenta din Botoșani a fost întâmpinată de familie cu ”Hristos a înviat!” după ce a lipsit nu mai puțin de două săptămâni.

"Dana este eroul nostru! În calitate de asistent medical a îngrijit primii bolnavi infectați cu noul coronavirus SARS CoV 2, internați la Spitalul Judetean de Urgență Mavromati Botoșani. În tot acest timp, preventiv, a stat departe de familie. Timp de 27 de ani, de cand sunt militar, ea s-a rugat sa mă întorc sănătos la familia mea. De data aceasta eu sunt cel care a așteptat-o acasă, cu sufletul la gura"- este mărturia lui Costel Pănescu, plt.adj.șef în cadrul ISU Botoșani.

Momentul în care soția sa, Dana Pănescu, s-a întors acasă după două săptămâni de luptă pe "frontul Covid - 19" a fost surprins de fiica lor, studentă la medicină.