Gesturi. Un pompier de la Botoșani vrea să strângă bani pentru a reface casa distrusă de flăcări a unei familii cu 3 copii

Gesturi. Un pompier de la Botoșani vrea să strângă bani pentru a reface casa distrusă de flăcări a unei familii cu 3 copii

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani își continuă misiune de sprijinire  a semenilor chiar și după ce își fac datoria la locul de muncă, demonstrând încă o dată adevărata valoare a celor care își dedică viața pentru a-și  ajuta semenilor.

O demonstrează acțiunea unui plutonier adjutant din Botoșani care vine în sprijinul unei familii din Flămânzi prin inițierea unei campanii de strângere de fonduri pentru refacerea acoperișului casei unde locuiesc. Acțiunea subofițerului este sprijinită și de ISU Botoșani prin deschiderea unui cont menit să sprijine această familie.

Misiunea de sprijinire a semenilor nu încetează după ce se stinge un incendiu! Dovadă în acest sens este demersul colegului nostru, plutonier adjutant Constantin Anusca care a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru refacerea acoperișului casei unde locuiesc mama, tata și trei fetițe de 3, 9 și 12 ani.

Subofițerul a făcut parte din echipajul Punctului de Lucru Flămânzi care a intervenit duminică dimineață, pentru stingerea incendiului care a cuprins locuința familiei Berbunschi, din orașul Flămânzi. În câteva minute, casa ridicată cu multă trudă de-a lungul a peste zece ani, a rămas fără acoperiș. În incendiu au fost distruse foarte multe bunuri depozitate în mansarda casei.

Impresionat de ceea ce a văzut la fata locului, plt.adj. Constantin Anusca a făcut un apel la toți cei care doresc să ajute pentru a construi un nou acoperiș deasupra capului celor cinci membrii ai familiei afectate.

"Din păcate, în momentul ajungerii la incendiu acesta se manifesta generalizat la mansardă și acoperișul clădirii, provocând pagube însemnate. Este vorba de o familie tânără, cu trei copii, fără venituri. Pentru a putea depăși aceasta grea încercare inițiez, împreună cu Foca Cristina, o strângere de fonduri pentru a ajuta această familie. Cu ajutorul nostru, sper, să-i putem ajuta să meargă mai departe. Vă mulțumim din suflet! " este îndemnul salvatorului botoșănean.

Familia Berbunschi și-a construit un cămin în mai bine de zece ani.

" Am muncit în străinătate cu rândul. Când eu, când soțul. Unul din noi rămânea acasă cu fetele, celălalt pleca la muncă. Duminică dimineața m-a trezit nașa, e vecina cu mine. Mi-a spus sa ies din casa ca arde acoperișul. Am trezit fetele și am ieșit afară. Ardeau acoperișul și mansarda unde aveam multe lucruri depozitate. Am rămas cu puține haine. Stăm în doua camere care nu au fost afectate de incendiu. Tavanul se poate prăbuși, oricând ", spune cu glasul tremurând Irina Berbunschi.

“Ne alăturam demersului inițiat de colegul nostru și facem apel către toți cei care doresc sa sprijine această familie. Pentru această acțiune este disponibil următorul  cont: CEC BANK contul -  RO66CECEC001946283071311”, este mesajul transmis de ISU Botoșani.