Gesturi. Un polițist a oprit traficul pe strada Pacea ca să ajute o bătrână să traverseze - Video

Gesturi. Un polițist a oprit traficul pe strada Pacea ca să ajute o bătrână să traverseze - Video

Poliția română este foarte departe de ceea ce ar trebui să fie o instituție polițienească europeană. Este asociată mai degrabă cu instituțiile vechiului stat comunist, cu violența gratuită și cu abuzul de putere al fostei Miliții din România. Unele gesturi însă ne arată că și Poliția, ca instituție, prin oamenii săi, a evoluat, iar odată cu trecerea timpului, are tot mai multe șanse să-și găsească locul pe care îl are instituția în societatea democratică.

Batrânica din imagini aștepta astăzi pe marginea străzii un moment oportun pentru a traversa. Aceasta nu îndrăznea, întrucât are o problemă de sănătate și se deplasează greu.

Un polițist de la Botoșani, Dan Păscăreanu, din cadrul Biroului de Ordine Publică, aflat în serviciul de patrulare pe strada Pacea, a observat-o și a coborât din autospeciala de poliție, oferindu-i brațul său, drept sprijin, și astfel au traversat împreună strada.

Bătrâna i-a spus polițistului că iese din casă o dată pe săptămână pentru a-și procura cele necesare, iar astăzi se întorcea de la farmacie, și avea asupra sa și declarația pe propria răspundere.

“Aceasta i-a mulțumit polițistului pentru gestul său. Și noi îi mulțumim pentru faptul că este o persoană responsabilă”, au spus polițiștii de la IPJ Botoșani.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
18

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
960

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
196

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...