IȘJ recrutează vorbitori de limbă ucraineană pentru constituirea unui grup de sprijin

IȘJ recrutează vorbitori de limbă ucraineană pentru constituirea unui grup de sprijin

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) recrutează vorbitori de limbă ucraineană în vederea înființării unui grup de sprijin, care să acorde asistență imigranților, a anunțat inspectorul școlar general Ada Macovei.

„Rog toți vorbitorii de limba ucraineană, cadre didactice sau de alte profesii, să mă anunțe, dacă sunt dispuși să facă parte dintr-un grup de sprijin, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în perioada următoare, sub coordonarea celorlalte instituții abilitate.

Concret, persoanele care doresc să ajute vor participa la o instruire, vor fi înregistrați ca voluntari la nivel județean și vor răspunde la telefon, pentru a asigura asistență, cetățenilor care nu vorbesc limba română, dar se află în tranzit în județul nostru, ori solicită sprijin. Fiecare dintre noi poate ajuta cumva!”, a scris Ada Macovei pe Facebook.

Peste 170 de cetățeni ucraineni au fost găzduiți în municipiul Botoșani în noaptea de joi spre vineri, în pensiuni și hoteluri, iar alte câteva sute au fost adăpostite temporar în alte localități din județ.

 

Spune-ne opinia ta