Botoșăneni implicați direct în sprijinul refugiaților ucraineni, la Vama Siret. „Am văzut multe femei cu copii în brațe, lacrimi, suferință”

Botoșăneni implicați direct în sprijinul refugiaților ucraineni, la Vama Siret. „Am văzut multe femei cu copii în brațe, lacrimi, suferință”

Botoșănenii încep să se implice direct în sprijinirea refugiaților care intră în țară prin Vama Siret. Șapte voluntari din cadrul Asociației „Grup Civic” au ajuns în punctul de trecere a frontierei cu alimente, apă și materiale dezinfectante, pe care le-au oferit familiilor izgonite de război. O altă organizație din Botoșani pune la dispoziție transport pentru refugiați.

Președintele „Grupului Civic”, Daniel Câșlariu, spune că au fost împărțite circa 700 de pachete alimentare, conținând sandwich-uri și preparate donate de agenți economici din Botoșani. Pentru copii au fost pregătite fructe, dulciuri și băuturi calde.

„Am văzut foarte multe femei cu copii în brațe sau în căruț, multe lacrimi, multă suferință. Este o situație dramatică și nu putem rămâne indiferenți. Era un trafic infernal. Dar asta cred că a fost cea mai de suflet activitate a noastră de până acum. În toți acești ani de când mă implic în campanii umanitare, nu am trăit ceea ce am trăit astăzi. Și a fost extraordinar să văd atâția oameni mobilizați să ajute, ceva extraordinar. Printre lacrimile refugiaților, care sunt vizibil chinuiți și pierduți, s-a putut simți totuși speranță și omenie. Vom veni și mâine aici, deja avem niște promisiuni să fim ajutați cu pachete”, a relatat Daniel Câșlariu.

Cei care doresc să susțină asociația în demersul său, o pot face donând în conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), RO08BTRLGBPCRT0530156401 (GPB), Codul Swift BTRLRO22.

De asemenea, organizația de Tineret Național Liberal din Botoșani a anunțat că oferă transport gratuit din Vama Siret până în Botoșani sau Suceava cetățenilor ucraineni care au nevoie.














 

 

Spune-ne opinia ta