Botoșăneni implicați direct în sprijinul refugiaților ucraineni, la Vama Siret. „Am văzut multe femei cu copii în brațe, lacrimi, suferință”

Botoșăneni implicați direct în sprijinul refugiaților ucraineni, la Vama Siret. „Am văzut multe femei cu copii în brațe, lacrimi, suferință”

Botoșănenii încep să se implice direct în sprijinirea refugiaților care intră în țară prin Vama Siret. Șapte voluntari din cadrul Asociației „Grup Civic” au ajuns în punctul de trecere a frontierei cu alimente, apă și materiale dezinfectante, pe care le-au oferit familiilor izgonite de război. O altă organizație din Botoșani pune la dispoziție transport pentru refugiați.

Președintele „Grupului Civic”, Daniel Câșlariu, spune că au fost împărțite circa 700 de pachete alimentare, conținând sandwich-uri și preparate donate de agenți economici din Botoșani. Pentru copii au fost pregătite fructe, dulciuri și băuturi calde.

„Am văzut foarte multe femei cu copii în brațe sau în căruț, multe lacrimi, multă suferință. Este o situație dramatică și nu putem rămâne indiferenți. Era un trafic infernal. Dar asta cred că a fost cea mai de suflet activitate a noastră de până acum. În toți acești ani de când mă implic în campanii umanitare, nu am trăit ceea ce am trăit astăzi. Și a fost extraordinar să văd atâția oameni mobilizați să ajute, ceva extraordinar. Printre lacrimile refugiaților, care sunt vizibil chinuiți și pierduți, s-a putut simți totuși speranță și omenie. Vom veni și mâine aici, deja avem niște promisiuni să fim ajutați cu pachete”, a relatat Daniel Câșlariu.

Cei care doresc să susțină asociația în demersul său, o pot face donând în conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro), RO08BTRLGBPCRT0530156401 (GPB), Codul Swift BTRLRO22.

De asemenea, organizația de Tineret Național Liberal din Botoșani a anunțat că oferă transport gratuit din Vama Siret până în Botoșani sau Suceava cetățenilor ucraineni care au nevoie.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO: Protest cu 600 de cadre didactice în Piața Revoluției, în a cincea zi de grevă. „În toate domeniile, calitatea se plătește”

Vineri, 26 Mai 2023
1112

Peste 600 de angajați din sistemul de învățământ din Botoșani au protestat, vineri, în Piața Revoluției, pe fondul negocierilor eșuate cu reprezentanții Guvernului. Sin...

Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina, după ce a lovit un scuar (fotogalerie)

Joi, 25 Mai 2023
2156

Un șofer în stare de ebrietate s-a răsturnat cu mașina, joi seară, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în apropiere de Gară.Potrivit martorilor, bărbatul a lovit scuar...

Două seri de tango, jazz, romanțe și muzică de film la Amfiteatrul „Cornișei”

Joi, 25 Mai 2023
434

Amfiteatrul Parcului de Agrement „Cornișa” găzduiește patru concerte de tango, romanțe și jazz, grupate într-un concept unic și inovator pentru județul Botoșani. Festivalul &...