Cinci dosare penale în ziua alegerilor, la Botoșani: Fraudă la vot și fals în înscrisuri oficiale!

Au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile de fraudă la vot, coruperea alegătorilor și fals în înscrisuri oficiale.

Cinci dosare penale în ziua alegerilor, la Botoșani: Fraudă la vot și fals în înscrisuri oficiale!

În contextul desfășurării procesului electoral pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale, forțele de ordine continuă să acționeze, pe raza întregului județ, pentru a preveni apariția oricăror incidente electorale.

De la începutul procesului electoral și până la ora 20:00, la nivelul județului, au fost semnalate 37 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre acestea, 15 nu s-au confirmat, iar în cinci dintre cazuri, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile de fraudă la vot, coruperea alegătorilor și fals în înscrisuri oficiale.

Fraudă la vot cu… actul de identitate anulat!

La o secție de vot din orașul Ștefănești, și-a exercitat dreptul la vot o persoană care avea anulat actul de identitate prin care era stabilită adresa de domiciliu în orașul Ștefănești, din anul 2023. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

Fals cu urna mobilă!

La o secție de vot din comuna Dângeni, s-a prezentat o persoană pentru a-și exercita dreptul la vot, însă i s-a comunicat că nu poate să voteze, întrucât aceasta era înscrisă pe lista de cereri pentru urna mobilă. Pentru clarificarea tuturor aspectelor au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de fraudă la vot și fals în înscrisuri oficiale.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege, atunci când a fost cazul.

Efectivele teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în activitățile curente, vor continua misiunile până la finalizarea procesului de vot, precum și după încheierea acestuia pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente care pot perturba ordinea și liniștea publică.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Înșelăciune cu 35.000 de euro: Un bărbat din Botoșani a vrut să cumpere o mașină din Suceava, dar fără să o plătească! (foto)

astăzi, 15:06
125

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați prin plângere de către un bărbat de 45 ani, din com...

O biserică din Botoșani împrumută viitorilor miri rochie de mireasă și costum: Totul gratuit! (foto)

astăzi, 14:11
223

Biserica Pacea din Botoșani ajută gratuit viitorii miri care doresc să își întemeieze o familie prin Sfânta Taină a Cununiei.Astfel, reprezentanții lăcașului de cult &ici...

Un bărbat din Botoșani a încercat să îi păcălească pe polițiști cu un permis fals!

astăzi, 13:08
86

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul național DN24C, din localitatea Ștefănești, un autoturism con...