PSD câștigă detașat bătălia pentru consiliile județene. PNL, pierderi majore!

Dacă liberalilor le-a folosit cu adevărat, sau nu, alianța cu PSD se va vedea zilele acestea, când își vor calcula pierderile majore din țară.

Un lucru e clar - în afară de colaborarea pentru europarlamentare, care a ajutat PNL să scoată un scor bun, alianța pare să fi fost doar de fațadă. În țară, bătăliile dintre partide au fost crunte, iar PSD le-a câștigat fără drept de apel, scrie europalibera.ro.

Iată clasamentul în privința consiliilor județene:

PSD - 25 / + 5 față de 2020

PNL - 12 / - 5 față de 2020

UDMR - 4

Așadar, PSD a luat de la liberali șase consilii județene față de 2020, în timp ce PNL a reușit să obțină numai unul de la social-democrați, în timp ce UDMR și-a conservat puterea în cele patru fiefuri ale sale.

PSD a luat de la PNL un fief cu tradiție - Timișul. Totul s-a întâmplat pentru că liberalii l-au îndepărtat pe Alin Nica, fostul președinte liberal al consiliului județean, pentru că s-a împotrivit alianței cu PSD în județ.

La Botoșani, nu a mai candidat Doina Fedorovici de la PSD, ci Lucian Trufin. Acesta a fost învins însă de candidatul PNL, Valeriu Iftime.

Cea mai mare înfrângere e fără doar și poate la Suceava, unde un greu al PNL, Gheorghe Flutur, a pierdut și primăria și consiliul județean, în favoarea PSD. Flutur a mai fost președintele CJ Suceava între 2008-2012 și din 2016 până acum.

Liberalii deja își fac calcule să îi demită pe șefii de filiale care au obținut procente sub scorul partidului. Este un mare semn de întrebare ce vor face cu Gheorghe Flutur, care unul dintre prim-vicepreședinții partidului.

O concluzie generală. România e mai roșie decât în 2020 și e împărțită de doar trei partide - PSD, PNL și UDMR, scrie sursa citată.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...