PSD câștigă detașat bătălia pentru consiliile județene. PNL, pierderi majore!

Dacă liberalilor le-a folosit cu adevărat, sau nu, alianța cu PSD se va vedea zilele acestea, când își vor calcula pierderile majore din țară.

PSD câștigă detașat bătălia pentru consiliile județene. PNL, pierderi majore!

Un lucru e clar - în afară de colaborarea pentru europarlamentare, care a ajutat PNL să scoată un scor bun, alianța pare să fi fost doar de fațadă. În țară, bătăliile dintre partide au fost crunte, iar PSD le-a câștigat fără drept de apel, scrie europalibera.ro.

Iată clasamentul în privința consiliilor județene:

PSD - 25 / + 5 față de 2020

PNL - 12 / - 5 față de 2020

UDMR - 4

Așadar, PSD a luat de la liberali șase consilii județene față de 2020, în timp ce PNL a reușit să obțină numai unul de la social-democrați, în timp ce UDMR și-a conservat puterea în cele patru fiefuri ale sale.

PSD a luat de la PNL un fief cu tradiție - Timișul. Totul s-a întâmplat pentru că liberalii l-au îndepărtat pe Alin Nica, fostul președinte liberal al consiliului județean, pentru că s-a împotrivit alianței cu PSD în județ.

La Botoșani, nu a mai candidat Doina Fedorovici de la PSD, ci Lucian Trufin. Acesta a fost învins însă de candidatul PNL, Valeriu Iftime.

Cea mai mare înfrângere e fără doar și poate la Suceava, unde un greu al PNL, Gheorghe Flutur, a pierdut și primăria și consiliul județean, în favoarea PSD. Flutur a mai fost președintele CJ Suceava între 2008-2012 și din 2016 până acum.

Liberalii deja își fac calcule să îi demită pe șefii de filiale care au obținut procente sub scorul partidului. Este un mare semn de întrebare ce vor face cu Gheorghe Flutur, care unul dintre prim-vicepreședinții partidului.

O concluzie generală. România e mai roșie decât în 2020 și e împărțită de doar trei partide - PSD, PNL și UDMR, scrie sursa citată.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să urmezi o carieră de ofițer în Jandarmeria română? IJJ Botoșani recrutează candidați!

astăzi, 18:54
47

La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza", comun pentru femei și bărbați, sunt alocate:- 10 locuri pentru Jandarmeria Română la Facultatea de Poliţie pentru învăţ...

APIA Botoșani: Apel la fermieri pentru respectarea interdicției de a incendia vegetația!

astăzi, 18:00
38

Fermierii care primesc sprijin prin intervențiile din Planul Național Strategic PS 2023-2027 trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă și pe t...

BLOCADA polițiștilor a nefericit zeci de botoșăneni „certați” cu regulile!

astăzi, 17:05
100

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...