Transportul voturilor către Birourile Electorale suspendat, forțele de ordine trebuie să filmeze întregul proces de predare a materialelor electorale! (video)

În momentul de față în cele mai multe dintre secțiile de votare din județul Botoșani numărătoarea voturilor s-a finalizat.

Agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani, a precizat faptul că, în urma dispozițiilor date de Biroul Electoral Județean, transportul voturilor către locații a fost suspendat. Această operațiune se realizează în baza unei programări la BEJ, după care buletinele de vot pentru alegerile locale pleacă spre Judecătoriile din județ.

„Deși în cele mai multe dintre secții numărătoare voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile Birourilor Electorale, context în care structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția și Jandarmeria, precum și celelalte structuri asigură protecția acestor locații și zona exterioară a acestora”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au făcut precizări privind atribuțiile pe care structurile MAI le au în procesul de după alegeri.

Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ținute materialele electorale în care sunt ținute voturile, procesele verbale sau celelalte materiale electorale. De asemenea, colegii mei nu participă la numărătoarea voturilor și nu avem atribuții în acest sens. Avem atribuții în ceea ce privește siguranța transportului materialelor electorale de la secția de votare către locurile de depozitare. Aici ne referim la Birourile Electorale sau celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale. Acele locații sunt sigilate și predate de către președinți sau de către reprezentanții Birourilor Electorale pe bază de proces verbal structurilor Ministerului Afacerilor Interne, acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în interior și nici personalul MAI, bineînțeles, până când aceste locații vor fi predate către colegii mei de către președinți tot pe bază de proces verbal”, a mai spus Delia Nenișcu.

Mai mult decât atât, polițiștii trebuie să filmeze cu dispozitivele din dotare întregul proces de predare, primire și iar predare.

Au fost transmise către colegii mei dispoziții clare să filmeze cu dispozitivele din dotare toate aceste predări, primiri și predări de locație astfel încât totul să fie transparent și totul să fie filmat. De asemenea, în afara transportului acestor materiale electorale, colegii noștri vor asigura doar zona exterioară a încăperilor în care sunt depozitate aceste materiale. În acest moment, aproximativ 100 de polițiști mai sunt angrenați în misiuni”, a completat agent principal de poliție Delia Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se folosesc moldovenii de peste Prut de ”Marea Nordului” pentru a atrage turiștii din România! (Foto)

astăzi, 12:42
46

Mândria Botoșanilor, plaja de la Stânca mizează prea mult pe ”farmecul” natural al zonei, investițiile demne de secolul în care trăim fiind în continuare aștep...

Botoșănean reținut după ce a pipăit o fată pe stradă!

astăzi, 11:41
188

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din municipiu...

Spectacolul despre elevul-erou Mugur Călinescu, premiat la Iași! (Foto)

astăzi, 11:15
168

Trupa de teatru Drama Club, a Colegiului Național ”A.T. Laurian” Botoșani, a participat în perioada 24-26 iunie la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă de la P...