Transportul voturilor către Birourile Electorale suspendat, forțele de ordine trebuie să filmeze întregul proces de predare a materialelor electorale! (video)

În momentul de față în cele mai multe dintre secțiile de votare din județul Botoșani numărătoarea voturilor s-a finalizat.

Transportul voturilor către Birourile Electorale suspendat, forțele de ordine trebuie să filmeze întregul proces de predare a materialelor electorale! (video)

Agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani, a precizat faptul că, în urma dispozițiilor date de Biroul Electoral Județean, transportul voturilor către locații a fost suspendat. Această operațiune se realizează în baza unei programări la BEJ, după care buletinele de vot pentru alegerile locale pleacă spre Judecătoriile din județ.

„Deși în cele mai multe dintre secții numărătoare voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile Birourilor Electorale, context în care structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția și Jandarmeria, precum și celelalte structuri asigură protecția acestor locații și zona exterioară a acestora”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au făcut precizări privind atribuțiile pe care structurile MAI le au în procesul de după alegeri.

Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ținute materialele electorale în care sunt ținute voturile, procesele verbale sau celelalte materiale electorale. De asemenea, colegii mei nu participă la numărătoarea voturilor și nu avem atribuții în acest sens. Avem atribuții în ceea ce privește siguranța transportului materialelor electorale de la secția de votare către locurile de depozitare. Aici ne referim la Birourile Electorale sau celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale. Acele locații sunt sigilate și predate de către președinți sau de către reprezentanții Birourilor Electorale pe bază de proces verbal structurilor Ministerului Afacerilor Interne, acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în interior și nici personalul MAI, bineînțeles, până când aceste locații vor fi predate către colegii mei de către președinți tot pe bază de proces verbal”, a mai spus Delia Nenișcu.

Mai mult decât atât, polițiștii trebuie să filmeze cu dispozitivele din dotare întregul proces de predare, primire și iar predare.

Au fost transmise către colegii mei dispoziții clare să filmeze cu dispozitivele din dotare toate aceste predări, primiri și predări de locație astfel încât totul să fie transparent și totul să fie filmat. De asemenea, în afara transportului acestor materiale electorale, colegii noștri vor asigura doar zona exterioară a încăperilor în care sunt depozitate aceste materiale. În acest moment, aproximativ 100 de polițiști mai sunt angrenați în misiuni”, a completat agent principal de poliție Delia Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc examenul!

astăzi, 11:14
28

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, î...

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
45

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...

„Taxa pe lux” în România. ANAF anunță cum vor fi impozitate casele şi maşinile!

astăzi, 10:19
153

„Taxa pe lux” a intrat în vigoare şi casele/apartamentele mai scumpe de 500.000 de euro trebuie declarate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) până la fina...