S-au închis urnele de votare la Botoșani! Primele reacții din sediile de campanie! (Foto, Video)

S-au închis urnele de votare la Botoșani! Primele reacții din sediile de campanie! (Foto, Video)

Chiar dacă, în prima parte a zilei, județul Botoșani părea să înregistreze o prezență la vot încurajatoare pentru acest scrutin, entuziasmul alegătorilor pare să fi scăzut către seară.

Astfel, cu câteva minute înainte de închiderea urnelor, procentul din dreptul județului Botoșani a ajuns sub media pe țară.

Dacă România a înregistrat o prezență la vot de  49,9%, la nivelul județului Botoșani s-a înregistrat o prezență de  45,8%.

De la începutul procesului electoral și până la ora 20:00, la nivelul județului, au fost semnalate 37 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre acestea, 15 nu s-au confirmat, iar în cinci dintre cazuri, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile de fraudă la vot, coruperea alegătorilor și fals în înscrisuri oficiale.

La sediile de campanie încep să se adune liderii și membrii de partide, pentru a analizat primele rezultate parțiale.

UPDATE: La sediul de campanie al PSD a ajuns Cosmin Andrei, urmat de Doina Federovici. De asemenea, a ajuns și senatorul lucian Trufin, precum și alți membri ai partidului.

”Închidem cu bine și această zile. Le mulțumesc, în numele echipei social-democrate, tuturor botoșănenilor care s-au prezentat astăzi la vot. Vreau să mulțumesc colegilor mei social demcrați, mi-au fost un sprijin în aceatsă perioadă și au făcut o campanie pozitivă, că nu au dat curs atacurilor venite din partea celorlalți contracandidați”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

La sediul de campanie al Partidului Național Liberal, atmosfera este una de așteptare.

”Lucrurile sunt complicate!”, este prima reacție a lui Valeriu Iftime, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Botoșani, care s-a arătat prudent în declarații, precizând că așteaptă primele rezultate parțiale. ”Am emoții”, a completat el.

Raluca Curelariu, candidata Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Municipiului Botoșani, s-a declarat mulțumită de cum a desfășurat campania electorală, însă a făcut referire la multele abateri semnalate în această zi.

”Primul gând este către secțiile de votare, unde se află colegii mei care apără voturile botoșănenilor și ale românilor. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele oficiale ale alegerilor de astăzi. În acest moment știm doar rezultatul de la București. Alte informații nu avem. Nu pot decât să salut prezența numeroasă a botoșănenilor la urne, remarc foarte multe probleme în secțiile de votare”, a declarat Raluca Curelariu, candidatul ADU la Primăria Municipiului Botoșani.


 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

100 de copii și tineri aflați în tabăra de la Agafton au învățat de la polițiști cum să se ferească de droguri

astăzi, 20:30
11

Astfel, 100 de copii și tineri au primit informaţii privind legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului drogurilor, exemple de situaţii în care tinerii au fost im...

Expoziția de pictură și sculptură ,,Expresii plastice în formă și culoare” la Memorialul Ipotești

astăzi, 19:48
22

Artiștii expozanți sunt absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, membri ai Uniunii Artiștilor Plas...

BLOCADA polițiștilor a lăsat 11 șoferi fără permis!

astăzi, 19:23
46

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 44 de evenimente,...