(P) Tratamentul miopiei la copii prin purtarea lentilelor inovatoare MiYOSMART

(P) Tratamentul miopiei la copii prin purtarea lentilelor inovatoare MiYOSMART

Miopia este o afecțiune oculară de care cu toții am auzit. Ceea ce nu știam, însă, este că simpla purtare a unor ochelari cu lentile inteligente poate trata miopia cu efecte pe termen lung.

Miopia este cauzată de forma alungită a globului ocular, care odată cu creșterea copilului, se alungește progresiv, dioptria crescând de la an la an. Soluția propusă de lentilele inteligente este de a gestiona această progresie astfel încât daunele pe termen lung să fie cât mai mici.

Despre miopie

Miopia este cea mai comună afecțiune oftalmologică la copii. Aceasta este moștenită genetic, probabilitatea de a te naște cu miopie fiind destul de ridicată în cazul ambilor părinți cu această afecțiune.

Miopia este cauzată de forma imperfectă a globului ocular, care decalează, la interior, mecanismul de refracție la nivelul retinei. Pentru o vedere clară, punctul de refracție al razelor de lumină paralele care provin de la un obiect trebuie să se refracte exact la nivelul retinei, astfel încât imaginea creată să fie clară. În cazul ochiului miop, acest punct de refracție se formează în fața retinei, percepția obiectului apărând neclară, în ceață.

Cum tratăm corect miopia?

Până nu demult, miopia nu se trata, ci se intervenea numai la corectarea vederii. În perioada de creștere, însă, când ochiul se dezvoltă, defectul de vedere se poate accentua, necesitând creșterea cu o dioptrie, anual. Din acest motiv, noul obiectiv propus de specialiști este – încetinirea progresiei miopiei.

Cum se poate realiza?

Soluția vine de la lentilele inteligente MiYOSMART, cu tehnologie brevetată DIMS - Defocus Incorporated Multiple Segments (segmente multiple încorporate de defocalizare) care reușește cu succes să asigure simultan îmbunătățirea vederii și încetinirea progresiei miopiei.

Tratament revoluționar prin simpla purtare a lentilelor MiYOSMART

Câștigul adoptării acestei soluții de gestionare a miopiei aduce rezultate remarcabile: Lentilele MiYOSMART au demonstrat în cadrul studiilor o eficiență în încetinirea progresiei miopiei în medie cu 60%, în 21,5% din cazuri reușind stoparea definitivă a miopiei. (Studiul „Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial” care îi are ca autori: Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. a fost realizat de-a lungul a doi ani de zile și a fost publicat în British Journal of Ophthalmology în data de 29 Mai 2019.)

Odată cu efectele benefice asupra viciului de vedere, lentilele MiYOSMART aduc și beneficii precum protecția UV și designul adaptat stilului de viață activ al copiilor.

Miopia – incidență îngrijorătoare la nivel global

Stilul de viață al societății moderne din zonele demografice urbane, caracterizat prin activități care solicită vederea de aproape, studiul, utilizarea ecranelor dispozitivelor electronice și unde copiii petrec mai puțin timp în aer liber înregistrează o cazuistică mai ridicată.

Pentru că întreaga societate se îndreaptă către acest tipar de comportament, specialiștii au citat des faptul că miopia se apropie de un grad de incidență pandemic, fiind asociată stilului de viață specific societății moderne, care se perpetuează de la generație la generație, și în care vederea copiilor este îndelung expusă luminii artificiale, ecranelor electronice de la vârste mici și în care lucrul de aproape este specific tuturor domeniilor de activitate.

O statistică extrasă din lucrarea “Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050” care îi are ca autori pe Holden B.A., Fricke T.R., Wilson D.A., Jong M., Naidoo K.S., Sankaridurg P., Wong T.Y., Naduvilath T.J., Resniko_ S. din Mai 2016, afirmă că până în anul 2050, circa cinci miliarde de oameni vor fi afectați de miopie. Lucru care înseamnă că jumătate din populația globului va avea nevoie de ochelari pentru a vedea clar la distanță.

O viziune pe termen lung

A alege soluția care oferă rezultate pe termen lung reprezintă cea mai bună opțiune. Lentilele MiYOSMART aduc beneficiul vederii clare la distanță. HOYA și-a propus să ofere posibilitatea celor care nu au o vedere clară de a fi vizionari.
Ceea ce ne unește pe toți este nevoia de a vedea, iar pentru aceasta este necesar să ne preocupăm prin adoptarea unui stil de viață sănătos, prin conștientizare și prin informare corectă.

Hoya Lens România este prezentă în țara noastră din anul 2013, timp în care s-a implicat atât în punerea pe piață a dispozitivelor medicale premium cât și în acțiuni de formare a profesioniștilor optometriști și de conștientizare a populației în sănătatea ochilor și a vederii.
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simularea bacalaureatului. Peste 180 de elevi au absentat la proba obligatorie a profilului

astăzi, 15:28
2

Elevii din clasa a XII-a au susținut astăzi, 28.03.2023, prima probă a simulării Examenului Național de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Elevii profilului umanist și vocațional au s...

„Eroinele” Teatrului „Eminescu” au încântat publicul bucureștean (fotogalerie)

astăzi, 15:21
13

Spectacolul „Eroine” dupa Publius Ovidius Naso, regia Andrei Măjeri a avut sâmbătă, 25 martie, două reprezentații la Teatrul Apollo 111 din București.Iata câteva impr...

Spectacol extraordinar de balet în premieră pe scena botoșăneană

astăzi, 14:03
55

Pe 2 mai 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor, din municipiul Botoșani, va avea lor un spectacol extraordinar de balet în premieră, în două tablouri. Muzica va fi asigurată de Geor...