(P) Reducerea cheltuielilor lunare la minim. Ce facturi sunt indispensabile și la ce servicii poți renunța?

(P) Reducerea cheltuielilor lunare la minim. Ce facturi sunt indispensabile și la ce servicii poți renunța?

În condițiile în care costul vieții este în continuă creștere, devine din ce în ce mai important să menții cheltuielile lunare la un nivel minim. În această situație, poate fi greu să îți dai seama care facturi sunt absolut necesare și de ce servicii te-ai putea lipsi.

Primul pas este să evaluezi care sunt cheltuielile tale actuale. Alocă-ți ceva timp pentru a te uita prin extrasele bancare și facturile plătite prin cardul de credit din ultima lună. Întocmește o listă cu toate articolele pe care le-ai cumpărat și serviciile pe care le-ai plătit în luna respectivă. Acest lucru te va ajuta să identifici mai ușor ce este esențial pentru stilul tău de viață și ce anume poate fi redus sau eliminat complet.

Este important să prioritizezi plățile care sunt absolut necesare, cum ar fi chiria, utilitățile, alimentele și altele asemenea. Acestea nu sunt nenegociabile atunci când vine vorba de reducerea costurilor lunare. De asemenea, ar trebui să te asiguri că orice plată a datoriilor este la zi – se pot aduna rapid comisioane și dobânzi, cauzate de rate bancare întârziate!

Odată ce aceste costuri au fost luate în calcul, aruncă o privire la serviciile suplimentare la care te-ai abonat în ultima vreme. De exemplu, plătești pentru un serviciu pe care nu îl utilizezi în mod regulat sau un abonament online la o revistă? Ia în considerare anularea acestora, dacă nu sunt esențiale pentru rutina ta. O astfel de schimbare te poate ajuta să economisești bani pe termen lung și să îți aloci un buget mai generos.

De asemenea, este posibil să găsești alternative la serviciile scumpe, cum ar fi schimbarea planurilor de telefonie mobilă sau alegerea unui furnizor de internet mai ieftin. Cercetarea diferitelor opțiuni din piață merită adesea efortul, atunci când vine vorba de economisirea banilor pe facturile lunare.

Urmărirea obiceiurilor tale de cheltuieli este o modalitate de a menține costurile la un nivel scăzut, iar o altă alternativă ar fi să stabilești plăți automate ori de câte ori este posibil. Acest lucru va asigura faptul că toate facturile esențiale sunt plătite la timp în fiecare lună, eliminând necesitatea de a trimite memento-uri de plată manuale.

Dacă folosești mașina personală pentru a te deplasa până la muncă sau pentru a lăsa copilul la școală, ia în considerare și opțiunea transportului în comun, cel puțin ocazional. Cum prețul combustibilului fluctuează destul de des, decizia de a lua autobuzul o dată sau de două ori pe săptămână te-ar putea ajuta să amâni momentul realimentării.

În cele din urmă, pune pe hârtie toate cheltuielile lunare, dedicate hainelor sau mâncării nesănătoase. Alimentația bazată pe produse sărace în vitamine, proteine sau fibre, și bogate în grăsimi, îți poate afecta bunăstarea fizică și financiară. Dacă îți cumperi haine noi o dată la câteva săptămâni sau mai des, dar nu faci față altor cheltuieli, ar putea fi momentul să revizuiești aceste decizii.

Ai urmat deja acești pași și încă întâmpini probleme financiare? Folosește un calculator de credit care te va ajuta să știi care este suma pe care o poți împrumuta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Circulație blocată temporar pe DN 29C, după ce o remorcă a fost doborâtă de vânt (video)

astăzi, 15:34
124

Un incident, mai puțin obișnuit, s-a produs, în urmă cu puțin timp, pe un drum național din județul Botoșani.Una dintre remorcile unui camion care se deplasa pe DN 29 C, a fost răst...

Simularea bacalaureatului. Peste 180 de elevi au absentat la proba obligatorie a profilului

astăzi, 15:28
8

Elevii din clasa a XII-a au susținut astăzi, 28.03.2023, prima probă a simulării Examenului Național de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului. Elevii profilului umanist și vocațional au s...

„Eroinele” Teatrului „Eminescu” au încântat publicul bucureștean (fotogalerie)

astăzi, 15:21
19

Spectacolul „Eroine” dupa Publius Ovidius Naso, regia Andrei Măjeri a avut sâmbătă, 25 martie, două reprezentații la Teatrul Apollo 111 din București.Iata câteva impr...