(P) Reducerea cheltuielilor lunare la minim. Ce facturi sunt indispensabile și la ce servicii poți renunța?

(P) Reducerea cheltuielilor lunare la minim. Ce facturi sunt indispensabile și la ce servicii poți renunța?

În condițiile în care costul vieții este în continuă creștere, devine din ce în ce mai important să menții cheltuielile lunare la un nivel minim. În această situație, poate fi greu să îți dai seama care facturi sunt absolut necesare și de ce servicii te-ai putea lipsi.

Primul pas este să evaluezi care sunt cheltuielile tale actuale. Alocă-ți ceva timp pentru a te uita prin extrasele bancare și facturile plătite prin cardul de credit din ultima lună. Întocmește o listă cu toate articolele pe care le-ai cumpărat și serviciile pe care le-ai plătit în luna respectivă. Acest lucru te va ajuta să identifici mai ușor ce este esențial pentru stilul tău de viață și ce anume poate fi redus sau eliminat complet.

Este important să prioritizezi plățile care sunt absolut necesare, cum ar fi chiria, utilitățile, alimentele și altele asemenea. Acestea nu sunt nenegociabile atunci când vine vorba de reducerea costurilor lunare. De asemenea, ar trebui să te asiguri că orice plată a datoriilor este la zi – se pot aduna rapid comisioane și dobânzi, cauzate de rate bancare întârziate!

Odată ce aceste costuri au fost luate în calcul, aruncă o privire la serviciile suplimentare la care te-ai abonat în ultima vreme. De exemplu, plătești pentru un serviciu pe care nu îl utilizezi în mod regulat sau un abonament online la o revistă? Ia în considerare anularea acestora, dacă nu sunt esențiale pentru rutina ta. O astfel de schimbare te poate ajuta să economisești bani pe termen lung și să îți aloci un buget mai generos.

De asemenea, este posibil să găsești alternative la serviciile scumpe, cum ar fi schimbarea planurilor de telefonie mobilă sau alegerea unui furnizor de internet mai ieftin. Cercetarea diferitelor opțiuni din piață merită adesea efortul, atunci când vine vorba de economisirea banilor pe facturile lunare.

Urmărirea obiceiurilor tale de cheltuieli este o modalitate de a menține costurile la un nivel scăzut, iar o altă alternativă ar fi să stabilești plăți automate ori de câte ori este posibil. Acest lucru va asigura faptul că toate facturile esențiale sunt plătite la timp în fiecare lună, eliminând necesitatea de a trimite memento-uri de plată manuale.

Dacă folosești mașina personală pentru a te deplasa până la muncă sau pentru a lăsa copilul la școală, ia în considerare și opțiunea transportului în comun, cel puțin ocazional. Cum prețul combustibilului fluctuează destul de des, decizia de a lua autobuzul o dată sau de două ori pe săptămână te-ar putea ajuta să amâni momentul realimentării.

În cele din urmă, pune pe hârtie toate cheltuielile lunare, dedicate hainelor sau mâncării nesănătoase. Alimentația bazată pe produse sărace în vitamine, proteine sau fibre, și bogate în grăsimi, îți poate afecta bunăstarea fizică și financiară. Dacă îți cumperi haine noi o dată la câteva săptămâni sau mai des, dar nu faci față altor cheltuieli, ar putea fi momentul să revizuiești aceste decizii.

Ai urmat deja acești pași și încă întâmpini probleme financiare? Folosește un calculator de credit care te va ajuta să știi care este suma pe care o poți împrumuta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
36

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
142

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
292

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...