(P) Țigla metalică sau țiglă clasică, ce să alegi?

(P) Țigla metalică sau țiglă clasică, ce să alegi?

Ori de câte ori se pune problema construirii sau renovării unui acoperiș, apare în mod inevitabil dilema alegerii unui material anume. Deseori, multe dintre persoanele care se află în această situație ajung să oscileze între țigla metalică și țigla clasică.

Este o dilemă veche în domeniul construirii de acoperișuri, iar de aceea ne-am propus ca în rândurile următoare să aflăm împreună care este cea mai bună alegere.

Care sunt avantajele țiglei metalice
Fiind tot mai des folosită în rolul de învelitoare pentru acoperișuri, țigla metalică reprezintă o opțiune foarte populară datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă. În primul rând, țigla metalică încântă cu un număr mare de avantaje, cu o rezistență îndelungată și mai ales cu un aspect atrăgător, datorită varietății generoase de culori și modele.

Greutatea unei coli de tabla Bilka este de aproximativ 4-5 kg pe metru pătrat, iar sistemul practic și eficient de prindere facilitează montajul.  
Pentru montaj se folosesc șuruburi autofiletante ce se prind pe structura din lemn, oferind astfel o etanșeitate excelentă. Drept urmare, durata de viață a țiglei metalice poate depăși cu ușurință vârsta de 60 de ani.

În general, țigla metalică se realizează din oțel zincat, peste care se aplică diferite straturi de tratament anti-coroziv. Acest tratament ajută, de asemenea, la păstrarea culorii pe termen îndelungat.

Ce avantaje prezintă țigla clasică
În ceea ce privește țigla clasică, aceasta prezintă la rândul său o serie de avantaje ce greu pot fi ignorate. Vorbim despre un material cu caracter termorezistent, ce își păstrează aspectul atrăgător în ciuda trecerii timpului. Astfel, din punct de vedere estetic ai garanția că un acoperiș învelit cu țiglă clasică va arăta mereu bine.

În ceea ce privește durata de viață, aceasta este foarte generoasă, mai ales datorită aerisirii excelente pe care o asigură.
Cu toate acestea, greutatea ridicată a țiglei clasice poate reprezenta o foarte mare problemă. Iar asta deoarece greutatea mare a țiglei clasice va pune o presiune ridicată atât asupra structuri acoperișului cât mai ales pe pereții clădirii. Drept urmare, va trebui să te asiguri că locuința ta este suficient de puternică pentru a suporta o astfel de presiune ridicată.

Mai mult decât atât, montajul se face destul de greu, iar de aceea nu vei găsi prea ușor o echipă de lucrători care să îți ofere servicii de montaj țiglă clasică. În plus, atunci când vei găsi echipa dispusă să monteze țigla clasică pe acoperișul casei tale, costurile vor fi pe măsura dificultății lucrării.
Țigla clasică se prezintă prost și din punct de vedere al evacuării apei, așa că acoperișul s-ar putea deteriora mult mai rapid decât ți-ai dori, ceea ce sigur nu te va bucura.

Acestea fiind prezentate, nu încape îndoială în legătură cu faptul că țigla metalică reprezintă de departe cea mai bună alegere pe care o poți face. Iar dacă îți dorești să ai parte de o țiglă metalică de cea mai bună calitate, LinerEcomet.ro ți-a pregătit o ofertă de neratat. Poți comanda țiglă metalică Bilka la prețuri excelente, livrarea fiind gratuită, la fel și măsurătorile pentru a afla care sunt cantitățile necesare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani va avea încă două substații de Ambulanță

astăzi, 13:04
27

Începând de astăzi, 15 august, județul Botoșani va mai avea încă două substații de Ambulanță. Acestea vor deservi comunele Lunca și Ripiceni, precum și zonele limitrofe....

Reacția lui Mihai Teja după ce FC Botoșani a învins-o pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1

astăzi, 10:31
186

FC Botoșani a învins-o cu 1-0 pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1. La finalul meciului, Mihai Teja a recunoscut că echipa sa a „suferit în Gruia”, dar a ținut s...

15 august, zi liberă legală: Ce compensații trebuie să primească salariații care lucrează azi

astăzi, 09:18
174

După cum stabilește Codul muncii, salariații din țara noastră, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului....