(P) Redefinirea standardelor în degustarea vinurilor: Masterclass cu Daniel Haidarli și Luca Maroni (interviu)

(P) Redefinirea standardelor în degustarea vinurilor: Masterclass cu Daniel Haidarli și Luca Maroni (interviu)

Pe data de 29 februarie, Daniel HAIDARLI, manager Artech Wine, împreună cu actualii și viitorii Cavaleri ai Vinului - membrii OEVE, a organizat un Masterclass de excepție, avându-l în prim-plan pe Luca MARONI, una dintre cele mai mari autorități în domeniul degustării de vinuri.
Seara a reunit la Popasul Cucorăni pasionați de vin din Botoșani și din întreaga țară, inclusiv din Suceava, Bacău, Iași, Tulcea, Zalău, Cluj, Arad, dar și de peste hotare, oferindu-le acestora o experiență de neuitat în ceea ce privește evaluarea, degustarea și descoperirea vinurilor de calitate.

Masterclass-ul a reprezentat un moment de redefinire a standardelor în domeniul degustării de vinuri, aducând împreună viticultori, vinicultori, specialiști, oenologi și pasionați, pentru a împărtăși cunoștințe și a experimenta aromele și gusturile unice ale vinurilor italiene.
Invitații au avut ocazia să interacționeze cu Luca MARONI, să pună întrebări și să învețe din vasta sa experiență în domeniul vinicol.

Metoda inovatoare de degustare
Luca MARONI a împărtășit celor prezenți abordarea sa unică în degustarea vinurilor, folosind "Metodo di Degustazione dei Vini", o metodă ce valorifică trei aspecte esențiale: consistența, echilibrul și integritatea. Fiecare vin a fost evaluat cu atenție pentru a determina calitatea și plăcerea oferite, iar punctajul obținut a reflectat Indicele de Plăcere al vinului (IP), o măsură a calității absolute a acestuia.

Interviu Luca MARONI

 

Diversitatea vinurilor italiene
Sub îndrumarea lui Daniel HAIDARLI și a lui Bogdan JUCAN, reprezentant Top Brands Exclusives, oaspeții au avut ocazia să descopere diversitatea și autenticitatea vinurilor italiene, de la cele mai cunoscute precum brunello și chianti, până la cele mai rafinate sortimente precum pinot grigio și trebbiano. Varietatea oferită de grupul Caviro a captivat simțurile participanților, oferindu-le o călătorie de neuitat prin regiunile viticole ale Italiei.

Promovarea culturii vinului
Promovând consumul conștient și educând atât consumatorii, cât și personalul HoReCa, Daniel HAIDARLI, își dorește să ofere fiecărui invitat nu doar o experiență plăcută, ci și cunoștințe și standarde noi în domeniu.

Interviu Daniel Haidarli

 

Daniel HAIDARLI, managerul Artech Wine, și-a consolidat poziția ca unul dintre cei mai importanți promotori ai culturii vinului în regiunea Botoșani și a demonstrat încă o dată că pasiunea pentru vin poate aduce împreună oameni din toate domeniile și din toate colțurile țării într-un scop comun: aprecierea și împărtășirea bucuriei vinului de calitate.

Unul dintre participanți a descris impactul lui Daniel HAIDARLI asupra comunității:
"De ceva vreme însă, Daniel mi-a acaparat atenția cu câteva atribute pe care le respect în chip desăvârșit la un om. Este organizat, serios, implicat. Are curaj, ca să nu scriu “Nebunie” și este, ah, cum este! M-a cucerit.
Daniel este un strateg, care amestecă oameni și idei, construind. Are atenția pentru detalii, are implicare eficientă și efectivă, are entuziasm.
Daniel educă. Împărtășeste din experiențe, investește într-un concept și crede în el. Creează întâlniri între oameni diferiți, cu gusturi diferite și le rafinează."


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
1

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
42

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
26

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...