(P) Platforme tranzacționare criptomonede

(P) Platforme tranzacționare criptomonede

Probabil ai studiat deja cu atenție proiectele care te interesează și te-ai hotărât că investițiile în criptomonede sunt și pentru tine. Cum poți face investițiile de acest fel? Ce criterii ar trebui să iei în considerare înainte de a deschide un cont cripto și cum poți alege platforma de tranzacționare potrivită vei descoperi în acest articol.

Cum poți cumpăra criptomonede?
Dacă în urmă cu ceva timp nu era atât de simplu pentru un investitor începător, în acest moment achiziția criptomonedelor durează mai puțin de un minut. Există o gamă largă de posibilități pentru a investi în criptomonede, iar alegerea unei platforme tranzactionare criptomonede potrivite reprezintă cheia în acest sens.

Despre platformele de tranzacționare criptomonede
Platformele de tranzacționare criptomonede permit, în esență, schimbul de cripto pentru o altă cripto, schimbul de euro sau alte monede pentru cripto, schimbul de cripto pentru monede naționale, respectiv tranzacționarea cu efect de levier (acesta din urmă se referă la utilizarea datoriilor pentru a crește capacitatea de investiție, în scopul maximizării profiturilor, însă în acest sens este posibilă și creșterea pierderilor).
Există platforme care nu acceptă euro, procesând toate tranzacțiile în dolari sau în moneda locală, așadar este indicat să alegi o platformă care îți permite să cumperi sau să vinzi cripto în euro, în cazul în care dorești să faci astfel de tranzacții.

Cum decurge procesul de achiziție a criptomonedelor
Un proces clasic de cumpărare a criptomonedelor decurge astfel: se realizează înregistrarea clasică - identitate, e-mail, telefon și altele, este nevoie de verificarea actului de identitate și de certificarea contului, de realizarea legăturii cu contul bancar pe care îl deții. Apoi poți achiziționa cripto prin card de credit sau prin transfer bancar și se realizează custodia cripto-urilor pe platformă sau transferul cripto-urilor într-un portofel extern.
În cazul unor funcții avansate de tranzacționare și a unor prețuri atractive, aceste schimburi sunt, în general, recomandate pentru investitorii deja experimentați în tranzacționarea criptomonedei.

Poți cumpăra criptomonede prin aplicații mobile
Există aplicații dezvoltate de FinTech care fac posibilă cumpărarea de criptomonede. Acestea au o reputație deosebită, deoarece oferă servicii financiare tradiționale: conturi bancare, împrumuturi, pool-uri etc. Dintre acestea, pot fi amintite PayPal, Lydia sau Revolut. Deși sunt mai accesibile începătorilor, acestea percep, de regulă, mai multe taxe decât platformele specializate pe cripto.

Ce aspecte trebuie să ai în vedere înainte de a deschide un cont cripto
Unul dintre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a-ți alege platforma de tranzacționare cripto se referă la garanțiile de siguranță și securitate. Securitatea fondurilor este prioritară, iar istoricul pe care îl are platforma din acest punct de vedere este important. Aceasta trebuie să fie complet transparentă cu privire la măsurile de securitate, la acreditări și la orice erori care au existat în trecut.

De regulă, cu cât procesul de înregistrare este mai solicitant, cu atât platforma este mai credibilă. Înainte de a face orice tranzacție cu orice tip de monedă, că e cripto sau Bitcoin, asigură-te că te afli pe site-ul oficial al platformei.
Un alt aspect de luat în considerare este reprezentat de taxele de tranzacționare și de cripto-urile listate. Fiecare platformă are propriile rate, iar majoritatea va calcula comisioanele în funcție de volumul tranzacționat și de nivelul de activitate. Unele platforme oferă comisioane descrescătoare: cu cât investești mai mult, cu atât vei plăti mai puține comisioane.

De asemenea, înainte de a alege o anumită platformă pentru tranzacționare criptomonede, asigură-te că poți avea încredere în ea, că informațiile despre aceasta sunt la vedere pe internet și pot fi cunoscute de oricine. Dacă te îndoiești de informațiile furnizate, verifică existența legală a acesteia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
52

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
67

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
141

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...