Bitcoin și-a pierdut jumătate din valoare după suma-record atinsă în noiembrie 2021

Bitcoin și-a pierdut jumătate din valoare după suma-record atinsă în noiembrie 2021

Valoarea Bitcoin a scăzut sub 34.000 de dolari în timpul weekendului, moneda virtuală pierzând 50% din vârful de 68.000 de dolari atins în noiembrie 2021, informează BBC în baza datelor Coinbase.

Scăderea criptomonedei s-a produs în contextul în care piețele bursiere din întreaga lumea au înregistrat scăderi în ultimele zile.

Valorea Bitcoin reprezintă o treime din valoarea totală a pieței de criptomonede, cea mai cunoscută monedă virtuală fiind evaluată la 640 de miliarde de dolari.

Etehereum, a doua mare criptomonedă din piață, a înregistrat de asemenea scăderi, pierzând 10% din valoare în decurs de o săptămână.

Deși în 2022 piața de criptomonede a fost relativ stabilă, volatilitatea ridicată rămâne o caracteristică principală a monedelor virtuale, ea manifestându-se mai ales în ultimii 2 ani, potrivit Digi24.

Tranzacțiile cu criptomonede au fost realizat ani de zile în special de investitori privați, însă recent pe piața de criptomonede au intrat o serie de investitori mari, precum fonduri hedge sau administratori de fonduri.

Întrucât tot mai mulți investitori tradiționali au început să tranzacționeze criptomonede, acestea din urmă au început să urmeze trendul burselor internaționale. Majoritatea investitorilor mari care cumpără criptomonede le consideră active cu grad ridicat de risc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
4

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1322

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
351

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...