(P) Pe ce perioadă încheiați asigurări auto? Avantaje și dezavantaje pentru un preț asigurare auto pe 6 luni versus pe 12 luni

(P) Pe ce perioadă încheiați asigurări auto? Avantaje și dezavantaje pentru un preț asigurare auto pe 6 luni versus pe 12 luni

Știați că prețurile pentru asigurarea auto diferă inclusiv în funcție de perioada de valabilitate aleasă? Indiferent că este vorba de polițele de asigurare obligatorii, CMR ori pentru o asigurare facultativă, pentru încheierea contractului de asigurare la un preț avantajos bugetului dumneavoastră va fi nevoie să faceți alegerea optimă a perioadei de valabilitate a poliței.

Căutările populare pentru polițele de asigurare sunt cele de preț asigurare auto pe 6 luni și pentru asigurarea auto pe un an, întrucât sunt considerate a fi cele mai avantajoase din punctul de vedere al costurilor.

Cu toate acestea, în funcție de nevoile dumneavoastră și de tipul de asigurare dorit, există și posibilitatea pentru încheierea politei auto pe o perioadă între un multiplu de o luna și 12 luni. Sunteți curios să aflați ce perioadă de valabilitate este mai rentabilă pentru încheierea unei asigurări în format electronic pe teritoriul României?

Rămâneți în continuare alături de noi și veți descoperi nu doar dacă un preț asigurare auto pe 6 luni este mai avantajos decât unul pe un an, ci și care sunt perioadele admise de valabilitate în funcție de tipurile de asigurări.

Polița de asigurare și tipurile de acoperire

Înainte să dați o interogare de preț asigurare auto pe 6 luni sau pe un an, este important să știți care sunt principalele tipuri de polițe auto pe care trebuie să le încheiați în mod obligatoriu și care sunt politele facultative pe care doar este bine să le aveți.

Fie că alegeți să încheiați polița auto cu ajutorul unui broker de asigurare sau direct la compania de asigurări auto, pe piața asigurărilor veți distinge trei tipuri de contracte de asigurare clasate în funcție de obligativitate, pe de-o parte, dar și în funcție de cadrul legal pe de altă parte.

Contractele de asigurare RCA și CASCO pot fi încheiate atât de o persoana fizică, cât și de persoane juridice. În schimb, emiterea poliței CMR se face exclusiv pentru persoana juridică deținătoare a unei autovehicul care asigură transportul de marfă.

Din punctul de vedere al obligativității, doar asigurarea RCA online este impusă prin lege ca fiind necesară pentru deplasarea pe drumurile publice. Diferit de asigurarea obligatorie, polița CASCO este încadrată la polițe facultative pe care este bine să le aveți încheiate în momentul unui accident rutier, însă care nu decid libera dumneavoastră circulație pe șosea.

Cum puteți face o căutare de preț asigurare auto pe 6 luni?

Prețurile polițelor de asigurare sunt stabilite de companiile de asigurări în mare parte în funcție de tarifele de referință impuse anual de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Totuși, nu doar ASF dictează prețul asigurărilor, ci prețurile mai sunt stabilite și în funcție de istoricul dumneavoastră la volan (clasa Bonus-Malus), vârstă și autovehicul.

Pentru a calcula un preț asigurare auto pe 6 luni pentru mașina dumneavoastră, va fi nevoie de introducerea și prelucrarea datelor cu caracter personal în câmpurile unui calculator de asigurare. Cumulul datelor cu caracter personal se referă la informații despre dumneavoastră ca proprietar, cât și despre autovehicul.

Așadar, pentru a emite un preț asigurare auto pe 6 luni, ca date despre autovehicul este nevoie să menționați printre altele: starea autoturismului (înmatriculat sau în vederea inmatricularii), serie șasiu, masa maximă autorizată, capacitate cilindrică, număr locuri și an fabricație. Cât despre datele dumneavoastră de proprietar este suficient să aveți la îndemână cartea de identitate pentru CNP, serie de buletin și adresa de domiciliu.

Asigurarea auto pe un an este valabilă pentru toate tipurile de asigurări?

Da! Diferit de calcularea unui preț asigurare auto pe 6 luni care este valabil doar la încheierea poliței RCA și asigurării CASCO, asigurarea auto pe un an poate fi încheiată pe teritoriul țării pentru toate cele trei tipuri de contracte de asigurare.

Avantaje și dezavantaje preț asigurare auto pe 6 luni versus pe 12 luni

Am ajuns și la partea cea mai importantă din cadrul acestui articol. Cum este mai rentabil să încheiați o asigurare: căutând un preț asigurare auto pe 6 luni sau pe un an? Iată câteva dintre cele mai importante avantaje și dezavantaje pe care să le cântăriți bine înainte de a lua o decizie:
•Perioada de analiză a istoricului de daune și pagube materiale
Conform datelor din piață, în decursul unui an de contract de asigurare un șofer este mai predispus la a săvârși cel puțin cu un accident rutier în plus spre deosebire de o perioadă mai scurtă de timp. Cu fiecare accident rutier prețul asigurării crește și o dată cu aceste creșteri, scad și șansele unui contract ieftin de asigurare.
•Preț asigurare auto pe 6 luni versus un an: care este mai ieftin pe termen scurt și mediu?

În calcularea prețurilor pentru polițele auto chiar și 1 luna poate stabili o diferență semnificativă între costurile pentru polițele RCA în special, dar și pentru CASCO. În mod evident, veți ajunge să plătiți un preț asigurare auto pe 6 luni mult mai bun pe termen scurt și mediu decât cel pentru un an.
•Preț asigurare auto pe 6 luni versus un an: care este mai ieftin pe termen lung?

Dacă vă doriți să economisiți pe termen lung, atunci este mult mai rentabil să încheiați un RCA online sau CASCO pe o perioadă mai mare de timp, chiar dacă veți plăti puțin mai mult pentru o valabilitate de un an decât în cazul unui preț asigurare auto pe 6 luni.

Cuantumul unui preț asigurare auto pe 6 luni se dublează, întrucât o dată ce perioada de valabilitate expiră, veți fi nevoit să plătiți același preț asigurare auto pe 6 luni încă o dată. În schimb, pentru asigurarea RCA sau CASCO pe un an, veți plăti o singură dată.

Aveți nevoie de un preț asigurare auto pe 6 luni pentru mașina dumneavoastră? Calculați-l pe Pint.ro!

Pint.ro, broker de asigurare SRL, vă pune la dispoziție instrumentul de calcul cu care să puteți calcula un preț asigurare auto pe 6 luni pentru autoturismul dumneavoastră în doar câteva clipe!

Iar dacă vă hotărâți să încheiați o asigurare online, metoda de plată este extrem de facilă! Puteți plăti atât cu online cu cardul, cât și prin ramburs la curier, iar în urma efectuării plății, veți beneficia de asigurare în doar câteva minute. Mergeți întotdeauna la sigur cu Pint.ro!

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
66

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
49

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
208

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...