(P) Ordinul European al Cavalerilor Vinului în Botoșani: Sub îndrumarea și conducerea somelierului Daniel HAIDARLI

“Abia după ce ai învins invidia și începi să te implici pentru alții, devii cu adevărat un om nobil, un cavaler”.

(P) Ordinul European al Cavalerilor Vinului în Botoșani: Sub îndrumarea și conducerea somelierului Daniel HAIDARLI

Fondat în 2007 în nobila tradiție a ordinele cavalerești medievale, Consulatul România al Ordinului European al Cavalerilor Vinului – care în prezent numără peste 500 de membri – și-a propus să promoveze valorile culturale locale în general, și vinul, privit ca un bun cultural, parte a identității noastre naționale, în special.

Daniel HAIDARLI, un nume cunoscut în cercurile pasionaților de vin din Botoșani, nu este doar un iubitor de vinuri, ci și un membru de încredere al prestigiosului Ordin European al Cavalerilor Vinului conducând din anul 2023 Scaunul Cavaleresc Botoșani-Dorohoi. Această onoare nu este doar un titlu, ci o recunoaștere a pasiunii și cunoștințelor sale profunde în domeniu.

În calitate de membru al Ordinului European al Cavalerilor Vinului, Daniel HAIDARLI, manager Artech Wine, împărtășește nu doar experiența sa vastă, ci și dragostea sa pentru gastronomie comunității locale din Botoșani.

Crucea cu 8 colțuri, cel mai important simbol al însemnelor OEVE

Crucea cu 8 colțuri din cadrul însemnelor OEVE este clasica cruce Pattee, specifică ordinelor medievale monahice. A fost preluată de la Cavalerii Ospitalieri de către Ordinul celor Patru Împărați, ca o declarație de principii privind statutul membrilor, de luptători împotriva celor 8 rele de pe Pământ – boala, dezolarea, lipsa de adăpost, foamea, nebunia, vinovăția, indiferența și neîncrederea.

Crucea Ordinului celor Patru Împărați avea pe laturile sale inițialele fondatorilor Ordinului : Henry VII, Charles IV, Wenceslas I și Sigismund, iar în centru stema Sfântului Imperiu Roman. Crucea OEVE a adaptat inițialele la sloganul Ordinului – IHDV (IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI), punând în centru simbolul viei.  Același mesaj apare și într-o formulă adaptată mesajului principal al ordinului – AMICITIA PER VINUM, deviza Consulatului România al OEVE.


 

Daniel HAIDARLI și Artech Wine: Îmbinând cunoștințele profunde și pasiunea pentru vinuri deosebite în Botoșani

Cu o cunoaștere vastă și o pasiune molipsitoare pentru vin, Daniel HAIDARLI, împreună cu Cavalerii Vinului din Scaunul pe care îl conduce, a adus evenimentele de degustare la nivel înalt în Botoșani, oferind pasionaților șansa de a descoperi nuanțele subtile și aromele captivante ale unor vinuri excepționale.

În data de 27 octombrie, OEVE (Scaunul Cavaleresc Botoșani-Dorohoi), Artech Wine și Evenimente Artech Wine din Botoșani vor demonstra că poți să descoperi la Botoșani, la restaurantul Belotti, aromele intense și unice pugliese din Primitivo, Negroamaro, Susumaniello, Verdeca, Fiano, Falanghina.

La eveniment vor participa Cavaleri ai Vinului, amatori în cunoașterea vinurilor, dar şi cunoscători, producători şi distribuitori, români şi italieni, care au avut ocazia să deguste mai multe vinuri din cele două soiuri aflate în centrul atenției, Primitivo şi Negroamaro.

De asemenea, oaspeții se vor delecta cu bucate puglieze, iar somelierul Răzvan HAIDARLI, Daniel Glisa și eques de vino Daniel HAIDARLI, împreună cu echipa ARTECH WINE, Belloti și LVG, vor deschide câteva vinuri de elită și spumante de la producători prestigioși.

Actualii și viitorii Cavaleri ai Vinului din Botoșani, împreună cu Cristina FAUR, Tito Galanti - proprietarii LVG, Amedeo De Luca - proprietarul cramei COLLEFRISIO, vor fi alături de proprietarii restaurantului Belotti, Costel și Elena SOLDAN, Costel și Daniela APALANI într-o seară în care Puglia va fi transpusă pentru câteva ore la Botoșani, pe fondul muzicii lui Domenico Modugno.

Participanții vor experimenta nu doar vinuri excepționale, ci și pasiunea și devotamentul care stau în spatele acestei arte subtile. Va fi o incursiune autentică în lumea vinului și a bucătăriei italiene, fiecare pahar și fiecare gustare aducând cu sine o poveste proprie. O seară de neuitat pentru toți cei implicați în această călătorie a simțurilor.

Masterclass-ul este organizat de OEVE, LVG, Artech DRINK - Artech Wine și Belotti din Botoșani.

 

 

 

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
437

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...