(P) Actualii și viitorii Cavaleri ai Vinului din județul Botoșani, împreună cu invitații lor, au descoperit aromele intense și unice ale Pugliei

Data de 27 octombrie a adus o experiență vinicolă unică în inima Botoșaniului.

(P) Actualii și viitorii Cavaleri ai Vinului din județul Botoșani, împreună cu invitații lor, au descoperit aromele intense și unice ale Pugliei

Artech Wine, împreună cu actualii și viitorii Cavaleri ai Vinului - membrii OEVE, a transformat restaurantul Belotti de pe strada Unirii din Botoșani în locul perfect de întâlnire al gustului și excelenței gastronomice, datorită organizării impecabile a unei cine pugliese cu bucate și vinuri deosebite.


Cu un repertoriu variat care a cuprins spumante, vinuri albe, roze și vinuri roșii, evenimentul a fost o adevărată călătorie în lumea aromelor și a deliciilor gustative. În centrul atenției s-au aflat două soiuri cu personalitate pronunțată, Primitivo și Negroamaro.


Cristina Faur și Tito Galanti, proprietarii LVG, au oferit o incursiune fascinantă în istoria Pugliei. Cu pasiunea și vastele cunoștințe enologice, au furnizat informații detaliate despre procesul de producție, caracteristicile soiurilor de struguri și modul în care terroir-ul influențează aroma și gustul vinului, aducând astfel un plus de valoare întregii experiențe.


Amedeo De Luca, proprietarul COLLEFRISIO, împreună cu Daniel HAIDARLI, a împărtășit cu cei prezenți povestea sa despre dezvoltarea cramei și modul în care a reușit să îmbine cu succes modernitatea cu respectul profund pentru îndelunga tradiție a vinificației în terroir-ul extraordinar al zonelor Abruzzo și Puglia.


Un alt element important al serii a fost pairing-ul perfect dintre vinuri și bucatele puglieze, pregătite de către echipa restaurantului Belotti. Felurile de mâncare au fost alese cu atenție pentru a completa aromele vinurilor selectate, dăruind participanților o seară culinară autentică și inedită.

Daniel HAIDARLI, managerul Artech Wine dar și conducătorul Scaunul Cavaleresc Botoșani-Dorohoi, împreună cu actualii și viitorii Cavaleri ai Vinului din județ, a adus Puglia mai aproape de inimile iubitorilor de vinuri și a demonstrat că pasiunea pentru vinuri și gastronomie poate fi explorată și apreciată în Botoșani.

Vinul nu este doar o băutură, ci o poveste fascinantă care unește oamenii și crează amintiri, trăiri și senzații deosebite.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
287

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
74

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
619

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...