Artech Wine, împreună cu actualii È™i viitorii Cavaleri ai Vinului - membrii OEVE, a transformat restaurantul Belotti de pe strada Unirii din BotoÈ™ani în locul perfect de întâlnire al gustului È™i excelenÈ›ei gastronomice, datorită organizării impecabile a unei cine pugliese cu bucate È™i vinuri deosebite.
Cu un repertoriu variat care a cuprins spumante, vinuri albe, roze È™i vinuri roÈ™ii, evenimentul a fost o adevărată călătorie în lumea aromelor È™i a deliciilor gustative. În centrul atenÈ›iei s-au aflat două soiuri cu personalitate pronunÈ›ată, Primitivo È™i Negroamaro.
Cristina Faur È™i Tito Galanti, proprietarii LVG, au oferit o incursiune fascinantă în istoria Pugliei. Cu pasiunea È™i vastele cunoÈ™tinÈ›e enologice, au furnizat informaÈ›ii detaliate despre procesul de producÈ›ie, caracteristicile soiurilor de struguri È™i modul în care terroir-ul influenÈ›ează aroma È™i gustul vinului, aducând astfel un plus de valoare întregii experienÈ›e.
Amedeo De Luca, proprietarul COLLEFRISIO, împreună cu Daniel HAIDARLI, a împărtășit cu cei prezenÈ›i povestea sa despre dezvoltarea cramei È™i modul în care a reuÈ™it să îmbine cu succes modernitatea cu respectul profund pentru îndelunga tradiÈ›ie a vinificaÈ›iei în terroir-ul extraordinar al zonelor Abruzzo È™i Puglia.
Un alt element important al serii a fost pairing-ul perfect dintre vinuri È™i bucatele puglieze, pregătite de către echipa restaurantului Belotti. Felurile de mâncare au fost alese cu atenÈ›ie pentru a completa aromele vinurilor selectate, dăruind participanÈ›ilor o seară culinară autentică È™i inedită.
Daniel HAIDARLI, managerul Artech Wine dar È™i conducătorul Scaunul Cavaleresc BotoÈ™ani-Dorohoi, împreună cu actualii È™i viitorii Cavaleri ai Vinului din judeÈ›, a adus Puglia mai aproape de inimile iubitorilor de vinuri È™i a demonstrat că pasiunea pentru vinuri È™i gastronomie poate fi explorată È™i apreciată în BotoÈ™ani.
Vinul nu este doar o băutură, ci o poveste fascinantă care unește oamenii și crează amintiri, trăiri și senzații deosebite.