(P) De ce este imprimanta cu jet de cerneală o soluție mai bună decât imprimanta laser?

(P) De ce este imprimanta cu jet de cerneală o soluție mai bună decât imprimanta laser?

Responsabilitatea pentru mediu a devenit un obiectiv important pentru multe companii. Pe lângă protecția mediului, strategiile sustenabile au devenit o adevărată tendință în lumea afacerilor, deoarece conduc la economii financiare și de energie.

Orice birou poate deveni mai prietenos cu mediul și mai eficient. Chiar și prin alegerea tipului de imprimantă. Prin urmare, e important să luăm în considerare întrebările de bază pe care trebuie să ni le punem înainte de a alege o imprimantă: Ce tip de imprimantă oferă o calitate mai bună a imprimării? Care dintre ele este mai prietenoasă cu mediul? Și care este mai ieftin de întreținut?

Diferite tehnologii de imprimantă cu jet de cerneală și imprimantă laser
Principala diferență dintre o imprimantă cu jet de cerneală și o imprimantă laser este tehnologia de imprimare.

Imprimantele cu jet de cerneală imprimă prin pulverizarea cu cerneală (cerneală sau vopsea) pe hârtie. În capul de imprimare, au câteva duze mici (de câțiva microni în diametru) prin care pulverizează sub presiune picături de cerneală pe hârtie. Capul se mișcă la stânga și la dreapta, acoperind întreaga lățime a hârtiei. Imprimantele cu jet de cerneală folosesc cartușe pline cu cerneală sau cerneală sub formă de picături.

Imprimantele laser funcționează pe baza unui tambur rotativ, care este alimentat. În punctul de imprimare, încărcătura este “curățată” de un laser, lăsând cerneala sub formă de particule de praf. Hârtia este încărcată, ceea ce face ca cerneala să fie transferată pe măsură ce tamburul trece din cauza sarcinilor opuse, iar unitatea sa de dezvoltare (numită “topitor”) arde cerneala pe hârtie. Imprimantele laser folosesc toner în loc de cartușe, a cărui cerneală este un amestec de plastic și particule de praf încărcate pozitiv.

Inovația cartușului nelimitat de la Optiprint (Vezi "Avantajele închirierii Optiprint") asigură un flux continuu de cerneală și poate imprima până la 40.000 de afișări color. Service-ul Optiprint elimină factorul de înlocuire a cartușelor. Tehnicianul de service de la Optiprint vine automat la tine atunci când nivelul de cerneală din cartuș scade la nivelul de rezervă. Tehnicianul reumple cartușul nelimitat și verifică preventiv funcționarea imprimantei, pentru a se asigura că dispozitivul va continua să funcționeze optim pe viitor.

Imprimantele cu jet de cerneală sunt alegerea mai ecologică
Tehnologia imprimantei cu jet de cerneală este mai ecologică și permite:

-Economisirea energiei
Deoarece imprimantele cu jet de cerneală nu consumă căldură în timpul procesului de imprimare, au un consum mult mai mic de energie decât imprimantele laser, care trebuie să se încălzească pentru a produce primul exemplar tipărit. Imprimantele cu jet de cerneală folosesc de până la 10 ori mai puțină energie decât imprimantele laser (Agenția Internațională pentru Energie).
-Reducerea emisiilor de carbon
De asemenea, imprimantele cu jet de cerneală produc cu până la 85% mai puțin dioxid de carbon în comparație cu imprimantele laser (tehnologia Clover).
-Economisirea pieselor de schimb
Imprimantele cu jet de cerneală necesită mai puține componente de înlocuit și sunt mai ușor de utilizat, deoarece sunt necesare doar cartușele de schimb. O imprimantă cu jet de cerneală economisește până la 59% la piesele de schimb comparativ cu o imprimantă laser, ceea ce înseamnă un impact semnificativ mai mic asupra mediului în ceea ce privește durata de viață a imprimantei (The Energy Collective).
-Reducerea deșeurilor
Utilizarea unei imprimante cu jet de cerneală generează mai puține deșeuri și necesită mai puține consumabile decât o imprimantă laser. La Optiprint, reciclăm cartușele vechi care sunt reumplute și refolosite după inspecție și testare. La Optiprint, niciun cartuș utilizabil nu este aruncat pe parcursul duratei de viață a imprimantei. Deșeurile sunt sortate corespunzător, iar impactul negativ asupra mediului este minimizat.


Imprimantele cu jet de cerneală nu fac compromisuri în ceea ce privește viteza și calitatea imprimării

Pentru mai multe detalii vizitează blogul nostru (https://www.optiprint.ro/blog/)


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
13

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
33

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
27

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...