(P) Cum se poartă cu stil ceasul bărbătesc

(P) Cum se poartă cu stil ceasul bărbătesc

Purtarea ceasului a stârnit de-a lungul vremurilor  o serie de controverse şi teorii, în special în ceea ce vizează ţinutele masculine. Fiind considerat o bijuterie, ceasul a deţinut întotdeauna un loc aparte şi i s-a oferit un respect special, încă din vremea în care existau doar ceasurile de buzunar, adevărate opere de artă care impuneau reguli şi norme stricte  de purtare.


Sursa de imagine: BONDART PHOTOGRAPHY / Shutterstock.com

Unde se poartă ceasul

Una dintre întrebările cele mai frecvente este pe care mână se poartă ceasul. Având în vedere că ceasul este considerat o bijuterie, tendinţa iniţială a fost aceea de a-l proteja, astfel că ceasul se va purta pe mâna cel mai puţin folosită şi expusă şocurilor.

Majoritatea oamenilor este dreptace, astfel că acest aspect anatomic a atras după sine regula împământenită de a purta ceasul pe mâna stângă.  Astfel, dacă sunteţi stângaci şi folosiţi mai puţin  mâna dreaptă, este indicat să purtaţi ceasul pe mâna dreaptă, tocmai pentru a-l proteja de şocuri mecanice.

Un alt aspect care a fost luat în calcul atunci când s-a generalizat ideea că un ceas se poartă pe mâna stângă, a fost cel estetic şi de conduită socială. Mâna dreaptă este mâna folosită pentru salut, astfel că a fost considerat un act de snobism etalarea ceasului, mai cu seamă dacă este un model valoros, în timp ce se salută prin strângerea mâinii.

Ca idee generală, majoritatea bărbaţilor poartă ceasul pe mâna stângă, însă cel mai important aspect în purtarea unui model de ceasuri bărbăteşti atât de variate, este să vă simţiţi confortabil şi să vă bucuraţi de modelul ales.


Sursa de imagine: Prime Stock / Shutterstock.com

Reguli în purtarea unui ceas

Indiferent pe ce mână alegeţi să vă purtaţi ceasul, este bine să ştiţi că modelul  de ceas Fossil potrivit va fi acela care va cadra foarte bine ţinutei generale. Astfel, pentru o ţinută sport puteţi alege un model mare şi prevăzut cu funcţii multiple, o ţinută office se va potrivi cu un ceas modern şi mediu ca dimensiune, pe când o ţinută casual vă va permite alegerea oricărui model, indiferent cât de masiv şi îndrăzneţ ar fi. Ţinuta elegantă impune purtarea unui ceas discret şi valoros, ascuns parţial sub manşeta mânecii de la cămaşă.

Relaxare şi confort

Trebuie să ştiţi că un ceas se va încadra perfect oricărei abordări vestimentare, astfel că indiferent dacă purtaţi sacouri, hanorace, tricouri, cămăşi  sau pulovere, ceasul îşi va primi locul cuvenit. Nu este contra niciunei reguli gestul de a vă scoate ceasul de la mână atunci când folosiţi tastatura calculatorului sau când vă învăţaţi puştii să cânte la pian, important fiind să vă simţiţi confortabil, protejându-vă în acelaşi timp, şi ceasul.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
24

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
18

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
23

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...