(P) Cum să pregătiți pereții pentru vopsire și cum să-i vopsiți corect

(P) Cum să pregătiți pereții pentru vopsire și cum să-i vopsiți corect

Unul dintre cele mai rapide, dar și accesibile moduri în care vă puteți îmbunătăți aspectul locuinței, constă în vopsirea pereților. Un lucru aparent nesemnificativ va transforma rapid orice încăpere, oferind un aspect nou, proaspăt, curat, și de ce nu, un imbold pentru redecorarea întregii locuințe. Pregătiți pereții, zugrăviți-i în culoarea dorită și reîmprospătați întreaga casă. Puteți face acest lucru pe cont propriu sau puteți opta pentru servicii profesionale, pentru proiecte reușite.

Curățarea pereților și repararea lor

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când decideți vopsirea pereților, constă în curățarea lor temeinică. Cu ajutorul unui burete și apă caldă, îndepărtați petele de mizerie și praful adunat în porii pereților. În zonele expuse la murdărie profundă și ulei, precum bucătăria, adăugați detergent pentru a îndepărta cât mai mult din grăsimi. După ce ați terminat de spălat pereții, lăsați-i să se usuce foarte bine înainte de orice alt pas.

În zonele cu mucegai, curățați pereții cu un burete și o soluție specială pentru îndepărtarea mucegaiului. În caz contrar, deși inițial mucegaiul va fi acoperit de vopsea, acesta va crește și va fi mai dificil de îndepărtat.

În zonele în care pereții prezintă mici fisuri sau crăpături, folosiți un chit special pentru pereți și acoperiți-le. După uscarea chitului, aplicați o bandă specială, pentru armarea fisurilor și glet, în strat subțire și uniform. Acest lucru este necesar pentru a preveni apariția fisurilor în viitor.

Șlefuirea pereților înainte de vopsire

După ce ați terminat și cu repararea pereților, este timpul să treceți la șlefuirea lor. Prin șlefuire, toate punctele aspre de pe pereți vor fi îndepărtate. Puteți șlefui manual, cu un șmirghel sau puteți folosi un aparat special pentru șlefuit. Odată ce ați terminat șlefuirea, ștergeți cu o cârpă umedă și lăsați să se usuce foarte bine.

Șlefuirea pereților înainte de vopsire este un pas important pentru a obține o suprafață netedă și uniformă pentru viitoarea vopsea. De asemenea, netezirea lor are și un rol pur estetic, peretele arătând mult mai bine finisat.

Amorsarea pereților și vopsirea lor

Înainte de aplicarea culorii dorite, este important ca fiecare perete ce urmează a fi vopsit să fie amorsat, cu o substanță pe bază de apă și aracet. Amorsa reprezintă fundația unei bune aplicări a vopselei, maschează imperfecțiunile, creează o suprafață netedă, asigură un finisaj uniform și permite vopselei să se fixeze mai bine pe perete.

După ce ați aplicat amorsa și v-ați asigurat că este complet uscată, puteți începe să aplicați primul strat de vopsea. Cu ajutorul unei pensule, începeți să vopsiți colțurile camerei, apoi cu trafaletul, terminați peretele de vopsit. După aproximativ 6 ore, puteți aplica cel de-al doilea strat de vopsea.

Cât costă pregătirea pereților pentru vopsire și vopsirea lor?

Dacă alegeți să pregătiți pereții și să îi vopsiți pe cont propriu, costurile vor fi doar cele pentru materialele folosite. Însă, atunci când apelați la un zugrav profesionist, pregătirea pereților pentru vopsirea și zugrăvirea lor au costuri variate, în funcție de dimensiunea camerei de vopsit, reparațiile necesare, dar și tipul de vopsea ce urmează să fie aplicată.

Costul perceput de un zugrav profesionist este stabilit pe zi de lucru și variază între 495 până la 990 de lei. De obicei, vopsirea unei camere durează până la două zile, fiindcă necesită o pregătire în prealabil a pereților cu amorsă și aplicarea a două straturi de vopsea. În acest caz, costurile pot crește până în jurul sumei de 1480 de lei.

Pe lângă vopsire, pot exista costuri adiționale precum grunduirea sau reparația peretelui, îndepărtarea tapetului sau aplicarea unui anumit tip de vopsea. Zonele ce sunt mai greu accesibile, precum zonele de deasupra scărilor sau interioarele cu înălțimi duble, vor crește bugetul.

Însă, pentru a obține un preț real pentru pregătirea pereților și vopsirea lor, solicitați pret zugraveala în cadrul platformei Wilio. Veți obține mai multe oferte de la profesioniști și îl veți alege pe cel care corespunde bugetului și nevoilor dumneavoastră.

Doar apelând la un profesionist, vă puteți bucura de un perete proaspăt vopsit la standarde ridicate, fără pete sau zone vopsite neplăcut. Deși poate sunteți adeptul proiectelor de bricolaj, uneori rezultatele nu sunt tocmai cele dorite. Un meșter însă va avea grijă să vă ofere calitatea căutată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
147

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
288

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
66

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...