(P) Cum să alegi tapet pentru camera unei fetițe?

(P) Cum să alegi tapet pentru camera unei fetițe?

Fiecare părinte își dorește tot ce este mai bun pentru fiica lor. Acest lucru este valabil și pentru camera ei, unde micuța se joacă, doarme, învață, comunică cu prietenele ei. Este important să aveți o abordare responsabilă față de designul camerei, să alegeți tapetul, mobilierul, obiectele de interior potrivite. Nu este necesar să fie totul în culoarea roz. Ar trebui să vă bazați pe gustul fetei, iar dacă este încă prea mică, atunci pot fi luate în considerare și alte opțiuni de design.

Culoarea - componentă importantă a materialului de finisare
Tapetul poate seta caracterul și tonul adecvat al interiorului potrivit pentru copii. Starea de spirit și starea emoțională a micuței depind direct de ce culoare au pânzele. O cameră pentru copii este un loc în care bebelușa ajunge să cunoască pentru prima dată lumea din jurul său, acesta este spațiul ei personal și propria sa lume mică. Decorul trebuie schimbat pe măsură ce crește proprietarul camerei:

1.De la 0 la 2 ani, sunt recomandate culori vii. Tapetele mari, colorate atrag atenția celui mic, ajută la studierea mediului exterior. Lângă pat este mai bine să lipiți desene discrete, de preferință nuanțele pastelate.
2.De la 2 la 4 ani, merită să îți oprești alegerea pe o paletă de culori liniștitoare. La această vârstă, bebelușei îi este greu să stea nemișcată, ea caută să exploreze toate colțurile și suprafețele. Cele mai bune opțiuni ar fi culorile galben, albastru, verde.
3.De la 4 la 6 ani. De asemenea, aici este important să potolim și să liniștim copilul, așa că alegerea trebuie făcută în favoarea unei scheme de culori discrete, nețipătoare.
Copiilor mai mari de 6 ani ar trebui să li se lipească imagini de fundal luminoase și interesante în cameră. Nu este necesar să puneți pânze prea complexe, astfel încât să nu atragă atenția asupra lor.

Cum să alegi un desen?
Atunci când alegeți un tapet pentru o fată, trebuie mai întâi să luați în considerare vârsta. Celor micuțe de tot se potrivesc desenele mari, strălucitoare. Celor un pic mai mari le puteți lipi tapet care înfățișează eroi din povești, animale. La modelele cu dungi verticale, nu trebuie să vă opriți până când copilul nu împlinește 6 ani.

Pentru ce material să optezi?
Pentru a nu da greș cu acest criteriu, trebuie să vă amintiți cerințele de bază pentru materialul de tapet pentru copii. Sigure și ecologice. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că permite trecerea aerului, de care depinde microclimatul din cameră. Următoarele tipuri de tapet sunt opțiuni bune pentru camera unui copil:
•din hârtie;
•lichide;
•din flizelină;
•foto tapet.

De o popularitate deosebită se bucură ultimul tip de tapet. Acesta oferă posibilitatea de a obține aproape orice imagine dorită pe perete. Fototapetul creează un interior unic, oferă camerei individualitate.
Pentru a fi sigur de achiziție, este recomandabil să achiziționați produsele de la un vânzător verificat și de încredere. Acesta este compania „Uwalls”. Site-ul https://uwalls.ro/ prezintă o gamă largă de produse la prețuri accesibile. Calitatea și materialele ecologice sunt garantate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
25

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
64

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
128

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...