(P) Campionatul Mondial 2022 – Cine va fi desemnat MVP-ul turneului?

(P) Campionatul Mondial 2022 – Cine va fi desemnat MVP-ul turneului?

Campionatul Mondial e așteptat cu sufletul la gură de toți microbiștii, dar și de toți cei care au cât de cât tangențe cu sportul rege. Cea mai importantă competiție fotbalistică a anului va debuta peste câteva zile, cu meciul Qatar – Ecuador, dumincă, 20 noiembrie, cu începere de la ora 18:00. Multe întrebări stau pe buzele tuturor fanilor, dar pe de altă parte, mulți sunt în căutare de ponturi și pariuri pentru Campionatul Mondial. Va fi fără doar și poate o oportunitate excelentă pentru pariori de a face profit de pe urma competiției din Qatar!

Noi ne-am propus ca în cele ce urmează să răspundem la una din întrebările înainte de startul competiției:  Cine va fi desemnat MVP-ul Cupei Mondiale? Sau pe înțelesul tuturor, cine va fi cel mai bun jucător de la ediția din acest an? Neymar? Mbappe? Poate Messi sau Ronaldo să străluească la ultimul lor Mondial?

Campionatul Mondial 2022 – ultimul asalt al anului

E clar că în afara luptei pentru marele trofeu, vor fi și altă bătălii. Una dintre ele va fi cea pentru MVP-ul turneului. Cel mai bun jucător, pe care FIFA îl va declara la finalul turneului. De obicei, în trecut, această distincție era acordată jucătorului de la echipa pierzătoare din finală. Dar nu e neapărat o regulă. Cine are șanse cele mai mari să ia titlul la această ediție de MVP-ul turneului?

Vinicius JR, jucătorul lui Real Madrid a avut un sezon foarte bun cu echipa sa de club, Real Madrid, cu care a câștigat campionatul și Liga Campionilor. Și noul sezon competițional a fost bun pentru Vini, care vrea să încheie anul cu un titlu mondial alături de naționala Braziliei.
Sunt toate ingredientele ca Vinicius JR să fie desemnat MVP-ul Mondialului. Mai ales că în naționala Braziliei sunt și alți jucători de mare valoare, care împreună cu starul Realului pot ajuta reprezentativa Selecao la cucerirea unui nou trofeu.

Toți ochii vor fi ațintiți asupra jucătorului lui PSG, Kylian Mbappe. Startul francez va atrage toate privirile, dar și presiunea va fi una uriașă pe umerii săi. Kylian trebuie să confirme aștptările foarte mari și să fie motorul campioanei mondiale din urmă cu patru ani.

Mbappe are calitate necesară de a ieși la rampă în meciurile decisive și poate deci de unul singur soarta unui singur meci. Iar dacă va reuși să facă acest lucru, cu siguranță francezul are șanse mari și la titlul de MVP-ul turneului.
Mijlocașul belgian Kevin De Bruyne e unul din cei mai buni fotbaliști din lume. Creierul celor de Manchester City își va conduce naționala la competiția din Qatar în dorința unui parcurs cât mai lung.
Șeptarul naționalei Belgiei va fi motorul echipei și va încerca să iasă la rampă. Ajuns la 31 de ani, Kevin are toate calitățile pentru a fi conducătorul unei generații care a impresionat în ultimii ani. De asemenea, presiunea va fi mare și pe De Bruyne, dar dacă va reuși să depășească momentele cheie, belgianul are șanse mari să fie ales MVP-ul Mondialului.

Nu putea lipsi din acest top nici decarul celor de la Real Madrid, Luka Modric! Poate cel mai bun și în formă jucător la o vârstă atât de înainte de la acest Campionat Mondial, Modric va încerca să își ajute încă o dată naționala!
În urmă cu patru ani, Modric a fost unul din artizanii care au condus naționala în finala de la Moscova. Chiar dacă a cedat în ultimul act, contra unei naționale foarte bune, multe din meritele se cuvin starului de la Real Madrid.
Ajuns la 37 de ani, Modric încă are capacitatea necesară de a juca la cel mai înalt nivel și implict să câștige titlul de cel mai bun jucător de la acest  Campionat Mondial.

Deși în ultima perioadă nu a mai fost nici pe departe la potențialul său, Neymar nu poate fi neglijat sau trecut cu vederea. Talentul mijlocașului brazilian este unul imens, iar dacă va reuși să joace la adevărata sa valoare, Neymar poate fi omul cheie al Braziliei în cursa pentru un nou trofeu!
Ajuns la 30 de ani, Neymar nu mai e copilul de altădată și are un culoar foarte bun pentru a cuceri primul titlu de campion mondial din carieră. În edițiile trecute, 2014 și 2018, Neymar a fost la un nivel ridicat, dar tot nu s-a apropiat de potențialul maxim!

Forma de moment este una excelentă, cu 11 goluri marcate și 9 pase de gol în doar 14 meciuri în Ligue 1! Plus două goluri și trei pase decisive în 5 partide în Liga Campionilor. Sunt așadar toate atuurile pentru ca Neymar să fie în mare formă la acest turneu și la final să fie declarat MVP-ul competiției!

Pe cine mizezi în lupta pentru MVP-ul turneului?

Nu am făcut un top anume, oricare dintre cei enumerați putând fi considerat favorit principal. Credem că toți au șanse în mod egal de a cuceri titlul de MVP-ul turneului, iar totul ține doar de ei. Și evident de starea lor fizică, o eventuală accidentare scoțându-i din această luptă. Cert e că și întrecerea pentru MVP-ul Cupei Mondiale va fi una extrem, extrem de interesantă! Tu pe cine mizezi în această bătălie?
Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalului Filmului European ajunge la Botoșani (Cinema „Unirea”) în perioada 10-12 mai cu filme despre libertate!

astăzi, 20:00
7

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie,Festivalul Filmului European este organizat ...

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
28

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
74

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...